Εισαγγελείς ερευνούν για ένα πιθανό νέο ευρωπαϊκό σκάνδαλο με προϊόντα κρέατος στην βόρεια Γερμανία, δήλωσαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου Γερμανοί αξιωματούχοι, μετά τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι υπάρχουν υποψίες για την επεξεργασία μολυσμένου κρέατος από ένα εργοστάσιο.
Οι εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας άρχισαν έρευνα για ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος μετά τις αναλύσεις που έκαναν εκεί οι αρχές τον Ιούνιο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Καταναλωτή του κρατιδίου.
Υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση αυτή είχε εκδώσει ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό.
Το Ρόιτερς δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες του Τύπου για την επεξεργασία σε μεγάλη κλίμακα μολυσμένου κρέατος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα φέτος εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα, όπως έτοιμα γεύματα, προκαλώντας σκάνδαλο σε όλη την Ευρώπη.
paseges.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook