Σάλος έχει ξεσπάσει στο Παρίσι με αφορμή την ρατσιστική πολιτική που ακολουθούν δύο από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. 
Οι διευθύνσεις των εστιατορίων \”Le Georges\” και \”Cafe Marly\” έχουν δώσει ρητή εντολή στους μετρ να δίνουν τα καλά τραπέζια στους εμφανίσιμους πελάτες και τους υπόλοιπους να τους καταχωνιάζουν σε σημεία που να μην… φαίνονται. Η εξωτερική εμφάνιση δεν αποτελεί όμως κριτήριο για να φάνε καλά μόνο οι πελάτες αλλά παίζει πρωτεύοντα ρόλο και για την πρόσληψη του προσωπικού.
Πρώην υπάλληλοι των δύο εστιατορίων αποκάλυψαν στον γαλλικό Τύπο ότι, τα δύο μαγαζιά προσλάμβαναν μόνο αυτούς που είχαν προδιαγραφές μοντέλου: Ωραίο σώμα και ύψος…
«Το να είναι ένα εστιατόριο σνομπ, είναι απαράδεκτο\” , υποστηρίζουν και πελάτες που έπεσαν θύματα των διακρίσεων που κάνουν τα δύο εστιατόρια ακόμα και εν μέσω κρίσης. 
Μοναδική εξαίρεση οι διασημότητες. Είτε είναι άσχημοι είτε είναι ωραίοι, οι επώνυμοι θα καθίσουν να απολαύσουν το γεύμα τους στα καλά τραπέζια αφού είναι αναγνωρίσιμοι. Τον άγραφο κανόνα που εφαρμόζει το Le Georges, το εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο \”Pompidou\” με την εξαιρετική θέα και το Cafe Marly κοντά στο Λούβρο, επικρίνουν στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Le Canard Enchaine\” πρώην εργαζόμενοι σε αυτά.
\”Όσο πιο εμφανίσιμος είναι κανείς , τόσο πιο ωραίο τραπέζι παίρνει. Τους όμορφους τους βάζουν σε σημεία που να τους βλέπουν όλοι . Κι αυτό γιατί , η διεύθυνση των εστιατορίων θεωρεί πως, όταν οι άσχημοι πελάτες κάθονται πρώτο τραπέζι πίστα , βλάπτουν την εικόνα των εστιατορίων\”.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook