Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 ξεκινά ο Α΄ Κύκλος Σπουδών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) Δήμου Χανίων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. 
Ο συγκεκριμένος κύκλος σπουδών θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2014, με θέμα «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ» και περιλαμβάνει οκτώ (8) δίωρα μαθήματα.
“Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων για ένατη χρονιά συνεχίζει την προσπάθειά του για μια σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση και επιμόρφωση των πολιτών με τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου”, τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρύσα Χαριτάκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.
“Στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, που επιθυμεί να διευρύνει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα από αξιόλογους επιστήμονες –ακαδημαϊκούς”, πρόσθεσε η κα. Χαριτάκη, διευκρινίζοντας ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο έχει προγραμματίσει δυο ενημερωτικούς Κύκλους Σπουδών.
Οι εγγραφές στο Α.Λ.Π. του Δήμου Χανίων πραγματοποιούνται από σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Δ.ΟΚΟΙ.Π.Π, στο ισόγειο του Δημαρχείου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π στα τηλέφωνα 28213 41628 -630. 
Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε η κα. Χαριτάκη, ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων βρίσκεται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Ακαδημία των Πολιτών”, προκειμένου να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και να λειτουργήσει στην πόλη μας Τμήμα της εν λόγω Ακαδημίας. Σκοπός της συνεργασίας είναι η παροχή επιστημονικά αξιόπιστης και ψυχοκοινωνικά υποστηρικτικής γνώσης σε όσους πολίτες το επιθυμούν. 
Τέλος, όπως επεσήμανε η κα. Χαριτάκη, ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. διοργανώνει την Τετάρτη 13/11/2013, στις 18.00, στην Αίθουσα του Πολύκεντρου Σούδας (25η Μαρτίου, αρ. 87) εσπερίδα, με θέμα: “Ευαισθητοποίηση γονέων σε παιδιατρικά θέματα”. 

Το πρόγραμμα 

A’ΚΥΚΛΟΣ 2013-2014 : «Ψυχολογία των ανθρωπίνων σχέσεων»

13/11«Ψυχικές αντιστάσεις στη δοκιμασία της κρίσης »
Ομιλητής: Κακαβούλης Αλέξανδρος
Ομότιμος Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης

20/11/13 «Αυτοεκτίμηση και ανθρώπινες σχέσεις »
Ομιλήτρια: Τσάκαλος Μιχαήλ
Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Σχολικός Σύμβουλος στη Β\’θμια Εκπαίδευση

02/12/13 « Μικροί μεγάλοι μαζί στην πρόληψη της βίας »
Ομιλήτρια: Γιώτσα Άρτεμις
Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων -Ψυχολόγος -Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

13/12/13 «Αγχώδεις διαταραχές “Αναγνώριση, πρόληψη, αντιμετώπιση”
Ομιλητής: Σίμος Γρηγόρης
Ψυχίατρος Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

18/12/13 « Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας »
Ομιλητής: Κούτρας Βασίλειος
Καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

8/01/14 « Ανθρώπινες σχέσεις και διαδίκτυο»
Ομιλητής: Κορμάς Γεώργιος
Ιατρός ,Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β\’ παιδιατρικής Κλινικής. Συντονιστής προγράμματος “ΑΡΙΑΔΝΗ”.
15/01/14 « Η ισοτιμία στο ερωτικό ζευγάρι:Οι συνέπειες για τα μέλη και τη λειτουργικότητα της σχέσης»
Ομιλητής: Κορδούτης Παναγιώτης
Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας,Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και πολιτικών Επιστημών.

24/01/14 « Οι σχέσεις του γονεικού ζεύγους και η επίδραση τους στα παιδιά »
Ομιλητής: Πομίνη Βαρβάρα
Δρ Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Α\’ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook