Αυτοψία στο χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες του έργου \”Δημιουργία Φυσιολατρικής Διαδρομής στην περιοχή Πατητηριών Πρινιά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας\”, πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των τεχνικών έργων του δήμου Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τους υπευθύνους του έργου για την πορεία των εργασιών αλλά και για τη χρονική διάρκεια που απαιτείται έως να ολοκληρωθεί.

\”Με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση διαπίστωσα πως οι εργασίες για τη δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών στον Πρινιά, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς κι όπως με διαβεβαίωσε ο ανάδοχός, το έργο θα είναι πανέτοιμο στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Πρινιά αλλά και η μετατροπή του πρώην σχολικού συγκροτήματος σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής, θα συμβάλουν από κοινού στην ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών και του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής.\” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαρεφαλάκης.

Η μελέτη \”Δημιουργία Φυσιολατρικής Διαδρομής στην περιοχή Πατητηριών Πρινιά χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 και προβλέπει τη δημιουργία 3 φυσιολατρικών διαδρομών με αφετηρία και τερματισμό τον οικισμό του Πρινιά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας του δήμου Γόρτυνας, Στις διαδρομές αυτές θα να αναπτυχθούν και διάφορες οίκο-τουριστικές δραστηριότητες. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό και σήμανση μονοπατιών και αρχαίων πατητηριών καθώς και τη διαμόρφωση της υφιστάμενης αίθουσας του πρώην δημοτικού σχολείου Πρινιά.

Το πρώην σχολείο, αφού γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εξοπλιστεί κατάλληλα, θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής με στόχο την εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων κοινωνικών ομάδων. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook