Τρεις ταινίες σε πρώτη προβολή στα Χανιά και μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το βραδινό πρόγραμμα του  1ου Κινηματογραφικού Πανοράματος cine Ιστορίες 2013 που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 20 Νοεμβρίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013
08:00 – 09:30
Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης
Σκηνοθεσία Στέλιος Κούλογλου / Διάρκεια 90΄

Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές, το μεγάλου μήκους(90 λεπτά) ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης ερευνά την μνήμη, την λήθη και την ιστορική αλήθεια στην σύχρονη Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των μαθητών ενός Λυκείου, στο Δίστομο. Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις σφαγές των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και των συνεργατών τους, που θέλουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα του ναζισμού, 70 χρόνια πριν.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013
09:30 – 11:00

Ανοιχτά μικρόφωνα
Σκηνοθεσία Νίκος Σκαρέντζος / Διάρκεια: 83 λεπτά
Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ του για την επιρροή του hiphop στην Ελληνική κοινωνία.

Με τους: Razastarr, Dask, Ορθολογιστές, Σώτη Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνο Τζούμα, Ανδρέα Ρουμελιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λίνα Νικολακοπούλου, Τζίμη Πανούση, Διονύση Τσακνή, Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

Ο Νίκος Σκαρέντζος έφερε τα φώτα πάνω στην ελληνική σκηνή του χιπ χοπ, το 2004, με το ντοκιμαντέρ «Ρυθμοί και Ρίμες». Εάν εκείνη η ταινία ήταν η «εισαγωγή στο θέμα», τα «Ανοιχτά Μικρόφωνα» είναι η… σημασία στη λεπτομέρεια! Ο σκηνοθέτης κάνει focus σε μια μερίδα των καλλιτεχνών, που εκφράζουν με τη μουσική τους τον πολιτικό λόγο της Ελλάδας σήμερα και ανοίγει τα μικρόφωνα σε μια συζήτηση με ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με το χιπ χοπ, αλλά εκπροσωπούν στο σύγχρονο ελληνικό πνεύμα.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

09:30 – 11:00
Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?
Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνα Βούλγαρη / 83’

Η Ηλέκτρα, 32 χρονών, ζει στην Αθήνα της κρίσης. Παράλληλα με τη ζωή στην πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Ηλέκτρα βιώνει τη δική της προσωπική κρίση. Ερωτευμένη με έναν πολιτικό κρατούμενο, με σπουδές στο Λονδίνο που δεν έχουν αντίκρισμα, με γονείς από τη γενιά του Πολυτεχνείου που ακόμα περιμένουν να ενωθεί η αριστερά, η ταινία «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» είναι μια προσωπική, υποκειμενική καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας με χιούμορ, θυμό, αγάπη και πολλές κουβέντες για φαγητό.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013
08:00 – 09:30
Η Γένεση του σύμπαντος και το αρχέγονο φως

Με μια ιδιαίτερη σύμπραξη λόγου, εικόνας και μουσικής θα κλείσει το 1ο κινηματογραφικό Πανόραμα cine – Ιστορίες 2013 .

Ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, στο ρόλο του ομιλητή αλλά και του ακροατή ταυτόχρονα, ακολουθεί τα βήματα του φωτός στην ιστορία και αφουγκράζεται τις μαγικές, άλλοτε ανθρώπινες και άλλοτε συμπαντικές αφηγήσεις του.

Συνοδοιπόροι του, οι μουσικοί Σπύρος Γκικόντης και Οδυσσέας Γραμματικάκης, ντύνουν με πρωτότυπες συνθέσεις και βίντεο το ξεχωριστό αυτό ταξίδι.

Σημειώνουμε ότι το Πανόραμα θα φιλοξενήσει συνολικά στο απογευματινό του πρόγραμμα (5-11 μμ) 10 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, 5 μαθητικές ταινίες, 1 Ηχοφωτογραφική προβολή καθώς και μια μουσικοθεατρική παράσταση. Επίσης στο πρωινό του πρόγραμμα (9πμ -1μμ) για σχολεία θα φιλοξενήσει 5 ταινίες μεγάλου μήκους και 7 εκπαιδευτικές ταινίες. Το απογευματινό πρόγραμμα θα έχει ένα ενιαίο εισιτήριο ημέρας 4 ευρώ ενώ οι πρωινές μαθητικές προβολές γίνονται με «κοινωνικό εισιτήριο»(τυποποιημένα τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία). Επίσης το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 3 εργαστήρια κινηματογράφου και φωτογραφίας με δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες : http://cine-istories2013.blogspot.gr/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook