Τελευταία ενημέρωση 15.00

Πριν από λίγα λεπτά η έδρα αποφάσισε να διακόψει τη δίκη για την επόμενη Τρίτη. Αμέσως μετά προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου καθώς συγγενείς των νεκρών επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αστυνομίας.

\"\"

Ζήτησε συγγνώμη ο κρεοπώλης
Είκοσι λεπτά μετά τις 10, ξεκίνησε η δίκη. Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης, πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία είπε \”συγγνώμη, είμαι συγκλονισμένος!\” με τους συγγενείς των θυμάτων να απαντούν \”δεν δεχόμαστε τη συγγνώμη\”.

\”Είχαν προτείνει στο γιο μου να γίνουν σύντεκνοι\”
Την ακροαματική διαδικασία άνοιξε ο πατέρας του αδικοχαμένου Πριάμου Ξυδάκη, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα που έκανε ο γιος του κατά της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας. Μάλιστα σημείωσε πως η οικογένεια του δράστη είχε προσεγγίσει τον γιο του, προτείνοντας του προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους να του βαφτίσουν το παιδί. Ο Ξυδάκης σύμφωνα με τον πατέρα του, το αρνήθηκε και αυτό οδήγησε τη σχέση τους σε χειρότερο σημείο.

\”Φρούριο\” η Νεάπολη για τη δίκη

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η δίκη για το μακελειό που σημειώθηκε στον Προφήτη Ηλία το καλοκαίρι του 2012.

Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, το οποίο έχει μετατραπεί σε φρούριο, καθώς βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

\"\"

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι αστυνομικοί ελέγχουν ακόμα και τα οχήματα που μπαίνουν στη Νεάπολη.

Στη δίκη βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία προκειμένου να συμπαρασταθούν στις οικογένειες ων Σταυρουλάκη και Ξυδάκη, που έχασαν άδικα τις ζωές τους το βράδυ της 24ης Ιουνίου του 2012.

\"\"

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου τους συγγενείς κατηγορουμένων και θυμάτων χωρίζουν αστυνομικοί που έχουν ακροβολιστεί μέσα στην αίθουσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook