Στους 4 μήνες από 12 έχει μειωθεί η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης του Δημοσίου σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης (καλύπτει το 65% της οριστικής σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος), το οποίο νομοθετήθηκε στα τέλη Απριλίου 2013 έχει πλέον τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και σήμερα, Παρασκευή, θα λάβουν την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Νοέμβριο, 10.898 υπάλληλοι του Δημοσίου από τους 11.112 αιτούντες σύνταξη (το 98,1%) που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Νοεμβρίου 2013.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε και στοιχεία που καταδεικνύουν μεγάλη σύντμηση του χρόνου απονομής σύνταξης στους δικαιούχους του Δημοσίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης, εντός του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει περιοριστεί σε 2-3 μήνες για τους στρατιωτικούς και υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, σε 4-5 μήνες για τους πολιτικούς υπαλλήλους και σε περίπου 6 μήνες για τους υπαλλήλους ΝΠΔΔ και ειδικών κατηγοριών.

Βάσει των στοιχείων αυτών η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί μεσοσταθμικά στους 4 μήνες από τους 12 περίπου μήνες που ήταν τον περυσινό Ιούνιο.

«Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζουμε την προσπάθεια για αποτελέσματα ακόμη καλύτερα για τους πολίτες» τόνισε κ. Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας πως «τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, απτά και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook