Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτροπής, αρμόδιας για την έρευνα των αιτιών του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ, ο Ταουφίκ Τιράουι, υπέδειξε σήμερα το Ισραήλ ως «τον βασικό και μοναδικό ύποπτο της δολοφονίας» του παλαιστίνιου ιστορικού ηγέτη.

«Το Ισραήλ είναι ο πρώτος, ο βασικός και μοναδικός ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιάσερ Αραφάτ», δήλωσε ο Τιράουι σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, διευκρινίζοντας ότι η επιτροπή βασίζεται κυρίως στα πορίσματα των ιατρικών εκθέσεων, της ελβετικής και της ρωσικής.

Οι εκθέσεις αυτές που διεξήχθησαν από βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν στις 27 Νοεμβρίου του 2012 από τα λείψανα του Αραφάτ επιτρέπουν την διαπίστωση ότι ο«Γιάσερ Αραφάτ δεν πέθανε ούτε από γεράματα, ούτε από ασθένεια αλλά από δηλητηριασμό», δήλωσε ο δρ Αμπντάλα αλ-Μπασίρ, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της ερευνητικής επιτροπής.

Αντίθετα, η γαλλική έκθεση για τα ίδια δείγματα, δεν διαβιβάστηκε στην παλαιστινιακή επιτροπή, η οποία ζήτησε από το Παρίσι να επιταχύνει τη διαδικασία. «Η Γαλλία γνωρίζει όλη την αλήθεια και τις λεπτομέρειες για το μαρτύριο του Γιάσερ Αραφάτ», επέμεινε ο Τιράουι.

Την ίδια ώρα ο παλαιστίνιος υπουργός Δικαιοσύνης Αλί Μχάνα ζήτησε από τη Γαλλία να διαβιβάσει την έκθεσή της για τα αίτια του θανάτου του Αραφάτ στην αρμόδια επίσημη ερευνητική επιτροπή και στην παλαιστινιακή δικαιοσύνη.

«Δεν λάβαμε καμιά απάντηση μέχρι τώρα από τη γαλλική πλευρά. Στείλαμε νέα επιστολή στους Γάλλους ζητώντας να επισπεύσουν την αποστολή των πορισμάτων από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία με βάση δείγματα του Αμπού Αμαρ (Γιάσερ Αραφάτ) για να ολοκληρωθεί η παλαιστινιακή έρευνα», δήλωσε ο Μχάνα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ραμάλα, τονίζοντας ότι η παλαιστινιακή πλευρά συνεργάστηκε πλήρως στην γαλλική έρευνα.

Τα αίτια του θανάτου του παλαιστίνιου ηγέτη στις 11 Νοεμβρίου του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο δεν διευκρινίστηκαν, ενώ πολλοί Παλαιστίνιοι υποψιάζονται ότι ισραηλινές υπηρεσίες τον δηλητηρίασαν, κάτι του το Ισραήλ αρνείτα

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook