Όταν ο Τζέιμς Κόμστοκ από την Αϊόβα των ΗΠΑ τηλεφωνούσε στην αστυνομία για να αναφέρει την «κλοπή» του αυτοκινήτου του από τον γιο του, Τάιλερ, δε φανταζόταν ότι στο τέλος θα έχανε το παιδί του από αστυνομικά πυρά.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ο Τζέιμς Κόμστοκ αρνήθηκε να του πάρει τσιγάρα. Ο Τάιλερ πήρε το φορτηγάκι του πατέρα του και εξαφανίστηκε, και ο τελευταίος ειδοποίησε την αστυνομία για να αναφέρει την κλοπή.

Ο αστυνομικός Άνταμ Μακ Φέρσον εντόπισε τον Τάιλερ και τον καταδίωξε, με το κυνηγητό να σταματά μέσα στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Ο Μακ Φέρσον «στρίμωξε» με το περιπολικό το όχημα που οδηγούσε ο Τάιλερ Κόμστοκ και βγαίνοντας από το περιπολικό του φώναξε να σβήσει τη μηχανή. Όταν αυτός, αντί να υπακούσει, μαρσάρισε το όχημα, ο αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο κεφάλι και τον θώρακα.

Το περιστατικό πήρε ιδιαίτερη έκταση τις τελευταίες μέρες, μετά την αποκάλυψη του διαλόγου που είχε ο αστυνομικός με τον προϊστάμενό του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που δείχνει ότι η εντολή προς τον Μακ Φέρσον ήταν να υποχωρήσει.

«Έφυγε με το φορτηγάκι μου. Καλώ την αστυνομία, και τον σκοτώνουν. Ήταν για ένα γ@@@πακέτο τσιγάρα. Δεν του το έπαιρνα. Και χάνω το γιο μου γιʼ αυτό», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο πατέρας του θύματος.

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook