«Παραγωγική» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη συζήτηση που είχε σήμερα με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «καλή πρόοδο», ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα, ο ακριβής χρόνος της οποίας αναμένεται να καθοριστεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Κατά τη συνάντηση αξιολογήθηκαν οι υποχρεώσεις της χώρας την τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, από τη συζήτηση φάνηκε ότι δεν υπάρχουν ζητήματα και εκκρεμότητες όσον αφορά στην κινητικότητα στο Δημόσιο, τα σχέδια στελέχωσης και τις απολύσεις.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη αυτή συνάντηση, η Τρόικα έδειξε την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του πρώτου κινήματος κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, παραδόθηκαν τα σχέδια στελέχωσης (κατόπιν αξιολόγησης) 410.000 θέσεων, την ώρα που η δέσμευση ήταν για 400.000 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, σε σχέση με τις απολύσεις, ο στόχος των 2.000 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου έχει επιτευχθεί, ενώ η Τρόικα έκανε τελικά αποδεκτές τις απολύσεις που έγιναν στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα των υπολοίπων απολύσεων, δεν αλλάζουν οι δεσμεύσεις και γι\’ αυτό θα πρέπει να έχουν γίνει, σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί προ πενταμήνου, 2.000 ακόμα απολύσεις έως το τέλος του 2013, 11.000 έως το τέλος του 2014.

Στο τραπέζι της συζήτησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε το ζήτημα της εξέτασης, το επόμενο διάστημα, ποιοτικών στόχων, όπως το πρόγραμμα μετατόπισης διοικητικών βαρών στο εσωτερικό του Δημοσίου και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σε σχέση με την παράταση που είχε ζητήσει το υπουργείο, για να υλοποιήσει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έλεγαν: «Καταστήσαμε σαφές ότι, στο πλαίσιο της σωστής αξιολόγησης, αυτό απαιτείται και, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να πάρουμε παράταση».

Σχετικά με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, αφού υπάρχει εκκρεμότητα με το θέμα σε επίπεδο κεντρικό – κυβερνητικό.

Τέλος, τέθηκε γι\’ ακόμη μια φορά το θέμα των προσωρινών διαταγών, που αφορά σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους, έπειτα από αποφάσεις δικαστηρίων.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη θέση της να προσμετρώνται στις απολύσεις μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις, ωστόσο η Τρόικα επιφυλάσχθηκε να απαντήσει αν θα συμπεριλάβει αυτές τις απολύσεις στις 15.000 έως το τέλος του 2014.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook