Ένας νεαρός υπήκοος Σομαλίας συνελήφθη το πρωί από τις ιταλικές αρχές.Ο Μουχάμουντ Ελμί Μουχιντίν συνελήφθη όταν τον αναγνώρισαν μετανάστες στην Λαμπεντούζα κι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Ο 24χρονος θεωρείται ότι ανήκε στο κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων που ευθύνεται για το ναυάγιο τον περασμένο μήνα στην Λαμπεντούζα με τους 366 νεκρούς.

Ο Μουχάμουντ Ελμί Μουχιντίν θεωρείται μέλος ένοπλης πολιτοφυλακής και κατηγορείται και για άλλα σοβαρά αδικήματα πέραν της διακίνησης ανθρώπων, περιλαμβανομένου του βιασμού, της υποκίνησης σε παράνομη μετανάστευση, της απαγωγής και της συμμετοχής σε οργανωμένο έγκλημα.

«Απ΄ό,τι οι επιζήσαντες του ναυαγίου της 3ης Οκτωβρίου μας είπαν, μάθαμε ότι όλες οι γυναίκες επιβάτες βιάστηκαν από μέλη της εγκληματικής συμμορίας που εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κοράντο Εμπολι, επικεφαλής της αστυνομίας του Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Οι γυναίκες φέρεται ότι βιάστηκαν ενώ βρίσκονταν σε κέντρο κράτησης στη Λιβύη προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Επιζήσαντες είπαν επίσης στις ιταλικές αρχές ότι ξυλοκοπήθηκαν και υπέστησαν βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ.

Κατά την ίδια επιχείρηση η αστυνομία συνέλαβε έναν άλλον ύποπτο για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
Πρόκειται για έναν 47χρονο Παλαιστίνιο ονόματι Ατούρ Αμπνταλμενέμ, ο οποίος κατηγορείται ότι μετέφερε στο νησί μία ομάδα Σύρων.Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/292145/lampentoyza-prin-nayaghsoyn-biasthkan-oles-oi-gynaikes-epibatides-toy-doylemporikoy#ixzz2k3aVWBSv