Μία ομάδα επιφανών Κινέζων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δέρματος και της Γούνας, επισκέφθηκε τον Βόλο στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

«Σύνδεσμός» τους με την τοπική κοινωνία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Αλέξανδρος Μαγαλιός, ο οποίος τους έφερε σε επαφή με επιχειρηματίες, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους συνεταιρισμών αλλά και τον Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι Κινέζοι επιχειρηματίες, που ήδη δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία στη γειτονική Ιταλία, ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν παραθαλάσσιες τουριστικές επιχειρήσεις στον Βόλο και τη γύρω περιοχή, να κατασκευάσουν αυτόνομες τουριστικές κατοικίες και παράλληλα να δημιουργήσουν ένα δίκτυο εξαγωγών τοπικών προϊόντων προς την κινεζική αγορά.
 
Η επίσκεψή τους στον Συνεταιρισμό της Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» συνοδεύτηκε από επιφωνήματα θαυμασμού για την ποιότητα των τοπικών οίνων και του τσίπουρου, με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «εάν το 1% των Κινέζων μάθει να πίνει τσίπουρο, τότε το τσίπουρο όλης της Ελλάδας δεν θα επαρκεί για να καλύψει τις παραγγελίες μας».
 
Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι Κινέζοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν επίσης με τον δήμαρχο Βόλου Παν. Σκοτινιώτη αλλά και την πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού, Κ. Μπαρτζιώκα, με την οποία συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που αφορούν στη συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί σε διμερές επίπεδο για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στην περιοχή μας.
 
Η ξένη αντιπροσωπεία, μάλιστα, τόσο από τον Δήμο Βόλου όσο και από τουριστικούς πράκτορες της περιοχής, ενημερώθηκε για τις υποδομές που υπάρχουν (λιμάνι, αεροδρόμιο) αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο τουριστικό κομμάτι. Εκτιμάται, δε, ότι άμεσα θα υπάρξει συνεργασία, ενώ σχεδιάζεται και η επίσκεψη πολυμελούς κλιμακίου Κινέζων τουριστικών πρακτόρων, προκειμένου να κλειστούν συμφωνίες το επόμενο διάστημα.

taxydromos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook