Το μεσημέρι του Σαββάτου θα ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η συζήτηση της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς εντάσεις και διαξιφισμούς αλλά με αρκετούς ομιλητές να χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους.

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διγλωσσία αλλά τη μόνη ρεαλιστική πρόταση

Επίγνωση των δυσκολιών, σχέδιο εξόδου από την κρίση και ανόρθωσης της χώρας υποστήριξε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ως επικίνδυνη για τους θεσμούς και τους πολίτες.

Ο κ. Δραγασάκης κατά την εναρκτήρια τοποθέτηση της τριήμερης συζήτησης επι της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «διγλωσσία» αλλά την μόνη ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των Μνημονίων και την αντιμετώπιση του χρέους ενώ τόνισε πως «έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ξέρουμε πως κατεστημένα συμφέροντα δεν θέλουν τον λαό να κυβερνήσει. Όμως όταν έχεις στόχο και πιστεύεις, παλεύεις μέχρι να τον κερδίσεις και αυτό κάνουμε. Αγώνα μέχρι να κερδίσουμε τους στόχους μας γιατί είναι σωστοί και δίκαιοι».
Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το κύρος της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σημείωσε ότι «με τις διαρκείς παραβιάσεις της νομιμότητας αποτελεί πλέον κίνδυνο για την λειτουργία των Θεσμών» ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι η πρόταση μομφής κατατέθηκε γιατί «η δέσμευση του πρωθυπουργού για μη λήψη νέων μέτρων αποτελεί αέρα κοπανιστό. Όταν δεσμεύεται ότι θα πετύχει πλεονάσματα σε συνθήκες ύφεσης τότε όχι μόνο μισθούς θα εξανεμίσει αλλά και σπίτια θα εξαφανίσει».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Δραγασάκης κάλεσε το Σώμα να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ασκούμε το δικαίωμα με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ. .. Ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτουμε άλλο μέσο να αναγκάσουμε τον πρωθυπουργό να έρθει σε Βουλή και να απαντήσει σε σημαντικά ζητήματα. Αποτελεί τον μοναδικό πρωθυπουργό που δεν έχει απαντήσει σε κανένα ερώτημα βουλευτή». 
Εξήγησε ότι «Η πρωτοβουλία μας αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και δημοκρατική ευθύνη. Θα τοποθετηθούν υπεύθυνα όλοι στα κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον της χώρας. Πως θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια και τις συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής και πως θα ανατραπεί η εξαθλίωση για να μην γίνει κανονικότητα. Να απαντήσουμε στην ανθρωπιστική κρίση να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία από τον φασισμό».
Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι η συζήτηση δίνει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύξει τις δικές του κυβερνητικές προτάσεις «μιας κυβέρνησης ανοικτής σε όλες τις δημιουργικές πατριωτικές δυνάμεις της κοινωνίας και όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην τιτάνια προσπάθεια για έξοδο από την κρίση».
Συμπλήρωσε ότι η μομφή αφορά και στην πολιτική της κυβέρνησης «που φέρνει σε απόγνωση την κοινωνία… η κυβέρνηση δεν καταστρέφει μόνο το σήμερα αλλά και κάθε προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει βούληση και σθένος να διαπραγματευτεί με βάση το συμφέρον συνολικά της κοινωνίας. Δεν έχει βούληση γιατί συγκροτήθηκε πάνω στο συγνώμη του Σαμαρά για την μη αναγνώριση τυ πρώτου μνημονίου. Η κυβέρνηση συγκροτήθηκε π[ανω στην υποταγή».
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι «για να διαπραγματευτείς πρέπει να πιστεύεις σε άλλη πολιτική και η κυβέρνηση πιστεύει στο μνημόνιο. Πως θα αντισταθεί στις ιδιωτικοποιήσεις όταν πιστεύει στην μονοκαλλιέργεια του ιδιωτικού…. Η κυβέρνηση δεν έχει προϋποθέσεις να διαπραγματευτεί και δεν έχει κύρος. Πως θα διαπραγματευτεί χωρίς την εμπιστοσύνη λαού; Ούτε στο στο εξωτερικό εχει κύρος. Θεωρείται μέρος του ολιγαρχικού συστήματος που πρέπει να αλλάξει. Εθνική ευθύνη της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει στην κοινωνία να έχει δημοκρατική με κύρος νέα κυβέρνηση που θα βάλει φρένο στην κατηφόρα.
Ο μονός δρόμος για να έχουμε μια τετοια κυβέρνηση είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει τις προϋποθέσεις που του επιτρέπουν να ανακτήσει προς όφελος της Δημοκρατίας την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και στηριζόμενος εκεί να διεκδικήσει τη θέση χώρας στην Ευρώπη που αρμόζει.
Πως θα ακυρώσουμε Μνημόνια; Δεν θα το κάνουμε εμείς αλλά ο λαός με την ψήφο του και η κυβέρνηση θα υλοποιήσει θέληση λαού. Δεχόμαστε την συνέχεια του κράτους όχι όμως και την συνέχεια της πολιτικής. Για το χρέος θα κάνουμε το αυτονόητο αυτά είπε και το ΔΝΤ ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις… Οσο η οικονομία είναι σε ύφεση δεν μπορεί η χώρα α πληρώσει ούτε ευρώ για τοκους κλπ»

Βούτσης: Ευρύτατη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα ζει ο λαός μας μια απαράδεκτη συστηματική προσπάθεια για να μπει η δημοκρατία μας στην φορμόλη, στην τεχνητή αναπνοή, στο εκτελεστικό απόσπασμα», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι το ερώτημα που ζητάει απάντηση είναι: «Χτίζετε μια δημοκρατία εκτάκτων μέτρων; Μια δημοκρατία έκτακτης ανάγκης;» και αναφέρθηκε στο «μαύρο στην ΕΡΤ» ως «επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης» και «έκνομη ενέργεια».
Επίσης χαρακτήρισε δώρο στο καρτέλ της διαπλοκής τη ρύθμιση για τα ψηφιακά κανάλια.
«Ανομία για την κυβέρνηση δεν υπάρχει για τους πρωταγωνιστές της διαπλοκής», είπε ο κ. Βούτσης.
Οσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεσμευόμαστε ενώπιόν σας ότι η κυβέρνηση της αριστεράς θα αποκαταστήσει πλήρως τα κοινωνικά πολιτικά δικαιώματα και τις συνταγματικές εγγυήσεις του λαού μας».
«Συμψηφίζουν και στοχοποιούν όλες τις δράσεις τους λαού μας με ακραίες εγκληματικές ενέργειες. Προσπαθούν άτεχνα να καλύψουν την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί εστίες βίας και ανομίας», είπε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική. 
Σύμφωνα με τον βουλευτή Α\’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ «για το χρέος δεν είναι υπεύθυνος ο λαός μας, τα νοικοκυριά, οι μικρές επιχειρήσεις που συντρίβονται από την πολιτική του μνημονίου, οι άνεργοι και οι νέοι που μεταναστεύουν». 
«Έτσι δεν σώζεται η χώρα, γιατί δεν υπάρχει χώρα χωρίς λαό. Αυτή την σωτηρία δεν μπορεί παρά να την επιχειρήσει να την διαμορφώσει μια ευρύτατη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα κληροδοτήσετε μια χώρα στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής», επισήμανε ο κ. Βούτσης. 

Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ): «Ο Αλ.Τσίπρας ταλαιπωρείται τι θα κάνει με το μνημόνιο – Μόνο ο Σκουρλέτης τον καταλαβαίνει»

Ως «πισώπλατη μαχαιριά», «υπονομευτική» στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης με την τρόικα και «απειλή στην μοναδική ευκαιρία των πολιτών να αλλάξουμε σελίδα» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου εκ μέρους της ΝΔ.
Υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόταση δυσπιστίας για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το ίδιο του το κόμμα» σημειώνοντας ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στην συσπείρωση του εσωτερικού του ώστε «να περιοδεύει στην Ευρώπη ζώντας τον δικό του μύθο». Η βουλευτής είπε ότι «όταν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, διαπραγματεύεται η χώρα» και αναρωτήθηκε «την ώρα που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η χώρα βρίσκεται για πρώτη φορά σε πλεονεκτική χώρα γιατί ο Τσίπρας επέλεξε αυτή την ενέργεια».
Αναφορικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έφοδο στην ΕΡΤ είπε ότι «είναι πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα το τέλος μιας ανομίας να αποτελεί νομιμοποιητικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να υπονομεύσει την κυβέρνηση… Ο Τσίπρας αποκαλούσε την ΕΡΤ χειραγωγημένη και μηχανισμό προπαγάνδας της κυβέρνησης και γι αυτό χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για την κομματική σας αυλή, απειλείτε την ευκαιρία του λαού να γυρίσει σελίδα».
Η κυρία Πατριανάκου σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση. Ταλαιπωρείται να αποφασίσει τι θα κάνει με το Μνημόνιο: θα το σκίσει, απαγκιστρώσει, επαναδιαπραγματευθεί, επαναφέρει τι θα κάνει μόνο ο Σκουρλέτης τον καταλαβαίνει… Συνεχίζει την περιπλάνηση και για το νόμισμα η οποία για την ώρα σταμάτησε στο Τέξας μόνο που έγινε του «Τέξας» στις συνιστώσες του»…

Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μομφή στη λογική και στις θυσίες του λαού»

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, εξηγώντας ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης αποτελεί «πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού», είναι «τρικλοποδιά στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και υποστήριξη των συμφερόντων που θέλουν την δραχμή και να κερδίσουν στην καταστροφή της χώρας».
Υποστήριξε ότι η παρουσία του ΠΑΣΟΚ «δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλείφει οι ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το δρόμο ευθύνης και στη συνέχεια, όπως δείχνουν τα πράγματα, τον ακολούθησε και η ΝΔ. Μόνος στόχος να βγούμε από την κρίση και, όταν το κάνουμε, θα αναδείξουμε τις ιδεολογικές μας διαφωνίες», ενώ τόνισε ότι το κόμμα του επιμένει στις διορθώσεις του νομοσχεδίου για το φόρο ακίνητης περιουσίας, καθώς επίσης πως «δεν θα παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων. Σε αυτά είμαστε ξεκάθαροι».
Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ενάντια στην κυβέρνηση αλλά ενάντια στη λογική και στις προσπάθειες του λαού που θέλουν να κρατηθεί η χωρα ορθια. Είναι μομφή από δυνάμεις που επιθυμούν την καταστροφή της χώρας που χαίρονται όταν αποτυγχάνει η χώρα. Που η μόνη τους πρόταση είναι το Κούγκι, της αυτοκτονίας, να καταστραφούμε όλοι μαζί».
Υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως κόμμα του 4% και πως ο κ. Τσίπρας με την πρότασή του επιχειρεί να απαντήσει στον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξηγώντας ότι «η περίεργη πολιτική ξεκινά από το σκίσιμο του Μνημονίου και καταλήγει στην επαναδιαπραγμάτευση, που φέρνει αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιοβανόπουλος (ΑΝΕΛ): Μακάρι να πέσετε την Κυριακή το βράδυ

«Μακάρι να πέσετε την Κυριακή το βράδυ» είπε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ «καυτηρίασε» την εισβολή στην ΕΡΤ και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανίσχυρη» μπροστά στο φασιστικό σύννεφο, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Δεν τον φοβόμαστε τον φασίστα, δεν είναι αυτό το θέμα της Δημοκρατίας».
Επιτέθηκε ακόμη στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις της όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης και χαρακτήρισε την κυβέρνηση υποτελή και υποταγμένη μπροστά στους τρεις ελεγκτές της Τρόικας των δανειστών.
Η κυβέρνηση βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά δεν βλέπει τα πρωτογενή θύματα, είπε επίσης, αναφερόμενος στις αυτοκτονίες.

Κασιδιάρης: Παράνομη η διαδικασία χωρίς την ψήφο και των 18 βουλευτών της ΧΑ

«Παράνομο και άκυρο» χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, στην περίπτωση που δεν δοθεί άδεια στους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.
Μεταξύ των επιχειρημάτων του, μάλιστα, ανέφερε και το ότι «ψηφίζει ο Γιωργάκης Παπανδρέου, που κάνει κανό και διαλέξεις στο Παρίσι και απαγορεύεται η ψήφος στον κ. Μιχαλολιάκο, που είναι πολιτικός κρατούμενος».
Ο κ. Κασιδιάρης μάλιστα εγκάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να επαναλάβει ότι η παρουσία των βουλευτών ή όχι είναι θέμα της Δικαιοσύνης και όχι της Ολομέλειας.
Επιπροσθέτως, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υπάρξουν οι προφυλακίσεις και γι\’ αυτό ζήτησε την άρση τηλεφωνικών συνομιλιών υπουργών και κυβερνητικών στελεχών.
Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η ΧΑ διατηρεί την πάγια θέση της «να πέσει η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου και να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές» και πως θα στηρίξει την πρόταση μομφής, αν και θεωρεί -όπως είπε- ότι η πράξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): «Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική και την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ»

Υπέρ της πρότασης μομφής θα ψηφίσει το ΚΚΕ όπως γνωστοποίησε ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος επισημαίνοντας ότι «καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που αποτελεί βασικό παράγοντα που οδηγεί σε φτώχια και επιδείνωση πλατιά λαϊκά στρώματα. Την καταδικάζουμε με την ψήφο μας την Κυριακή για να ξεμπερδεύει ο λαός με τις αυταπάτες ότι με απλή αλλαγή στην εξουσία θα βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα».
Επιπροσθέτως, ο κ. Καραθανασόπουλος άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «είναι υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει καθημερινά εξετάσεις στην εσωτερική άρχουσα τάξη και στο εξωτερικό είναι ικανότερος να διαχειριστεί τον λαϊκό παράγοντα». 
Υποστήριξε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πλέον διαζύγιο με τον οπορτουνισμό καθώς ο Τσίπρας δεν αναπολεί την Ευρώπη των λαών αλλά την Ευρώπη του Μιτεράν. Οσα λέει θυμίζουν το προεκλογικό πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου… είναι παράδοξο να υπάρχει Αριστερά που θαυμάζει την Αμερική του Ομπάμα, είναι Αριστερά του Τέξας».

Μιχελάκης: «Η ψήφος την Κυριακή θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά»

Ως «τρικλοποδιά» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας όμως ότι «η ψήφος την Κυριακή θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά. Θα είναι νίκη της εθνικής προσπάθειας και καταδίκη της γκάφας και της μπλόφας».
Ο υπουργός αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «επιθυμεί να τα τινάξει όλα στον αέρα με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής» και πρόσθεσε ότι «η ώρα κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας είναι περίεργη και η επίκληση ΕΡΤ τουλάχιστον φτωχή. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ριξει την κυβέρνηση στην κρισιμότερη φάση, να καταστρέψει την χώρα πανω που παει να βγει από κρίση ή να συγκρατήσει τις τριβές ανάμεσα στις συνιστώσες;».
Πέραν αυτού, κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα για «παιχνίδια με την φωτιά», την ώρα που η χώρα «αντιμετωπίζει απόπειρα αποσταθεροποίησης με στυγερές δολοφονίες από μέλη της ΧΑ και άλλα άγνωστων εγκληματικών οργανώσεων» και σημείωσε ότι «οσοι απεργάζονται απεργιακές κινητοποιήσεις και ανατροπές στα πεζοδρόμια παίζουν με τη φωτιά. Στις 13/6 έξω από την ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας αμφισβητούσε τη Δημοκρατία, μιλώντας για μαζικές κινητοποιήσεις λαού και πως θα δώσουν αγώνες με αίμα για να διατηρήσουν τη Δημοκρατία… Δεν σας κατάλαβα τότε, δεν σας καταλαβαίνω και τώρα». 
Υπενθύμισε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για «ανατρεπτικό φθινόπωρο, επιχείρησε να παίξει στην πλάτη των μαθητών και των γονιών τους, να εκμεταλλευτεί τον πόνο του κόσμου… Πρόσφατα απειλούσατε επενδυτές, μιλούσατε για εξεγερτικές επιχειρήσεις. Όχι σε όλα είναι το δόγμα σας και η αερολογία. Ομολογείτε ότι δεν έχετε σχέδιο για το που θα βρείτε τα λεφτά… Δεν διστάζετε στις κομματικές σκοπιμότητες να θυσιάσετε συμφέροντα του τόπου. Άλλος λόγος πέραν της κομματικής σας συσπείρωσης δεν υπάρχει, εκτός και αν καταλάβατε ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε και βολεύεστε στην εύκολη κριτική, αφήνοντας στους άλλους τα δύσκολα».
Υποστήριξε ότι «όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τα βήματα προόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δει τίποτα καλό. Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα και λέμε ότι είμαστε στην πιο δύσκολη καμπή του δρόμου που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» και πρόσθεσε ότι «είμαστε στα τελευταία σκαλιά για την έξοδο από την κρίση και οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι άλλα μέτρα δεν αντέχει η κοινωνία».

Αλέκα Παπαρήγα: «Μαστίγιο η ΝΔ και καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ως «καρότο» απέναντι στο «μαστίγιο» της ΝΔ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας τον ότι «καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι θα λύσει τα προβλήματα».

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η συζήτηση επι της πρότασης δημιουργεί «διχαστικό δίλημμα στο λαό: «Διαπραγμάτευση με τη ΝΔ και τους συμμάχους της ή επαναδιαπραγμάτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δικούς του συμμάχους; Με το ΔΝΤ και τον Ομπάμα ή με την Μέρκελ; Είναι διλήμματα τεχνητά που, αν εμπεδωθούν, θα φτάσουμε στο εξής τραγικό σημείο: θα πάμε στο 2020 και πάλι θα λέμε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο και θα λέμε τότε να γυρίσουμε στο 2013». 
Σημείωσε τέλος ότι «η ΝΔ είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ\’ αυτή τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση. Δεν θα βρεθεί λύση μέσα από τη Βουλή. Εμείς πιστεύουμε στην ικανότητα του λαού και την αποφασιστικότητά του. Αρκεί να μην χαθεί πολύς χρόνος».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Πότε Αλέξης Λαφαζάνης και πότε Αλέξης Δραγασάκης»

Για πολιτικές παλινωδίες ανάλογα με τη γεωγραφική του θέση κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «πότε γίνεται Αλέξης Λαφαζάνης και πότε Αλέξης Δραγασάκης». 
Σημείωσε δε, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Καταθέσατε πρόταση μομφής για την ΕΡΤ. Αναρωτιέμαι γιατί δεν καταθέσατε πρόταση για τους 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θέλετε να καλύψετε τα αδιέξοδά σας. Να βάλετε πάλι στο μαντρί τους εκτός. Επιλέξατε να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας, γιατί είστε εγκλωβισμένοι στις συντεχνίες. Μεγαλύτερη σημασία για εσάς έχει η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Καλφαγιάννης».
«Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετατρέπεται σε πρόταση δυσπιστίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του» συμπλήρωσε.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Λάθος κίνηση την λάθος στιγμή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Λάθος κίνηση την λάθος στιγμή», χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο υπουργός αναρωτήθηκε «προς τι αυτό και μάλιστα την στιγμή που η πατρίδα αγωνίζεται για να αφήσουμε μια και καλή την κρίση και την εποχή των Μνημονίων. Την στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για καλύτερους όρους. Την στιγμή που οι εταίροι και διεθνή ΜΜΕ αναγνωρίζουν τα τεράστια βήματα και αναγνωρίζουν ότι θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή την στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταθέσει πρόταση μομφής. Δικαίωμά σας το οποίο δεν αμφισβητούμε, αμφισβητούμε την σκοπιμότητα». 
Εξήγησε πως η κυβέρνηση έπραξε το καθήκον της αναφορικά με την ΕΡΤ και υποστήριξε πως «Η ευαισθησία δεν είναι προνόμιο της αντιπολίτευσης. Η πρόταση δυσπιστίας είναι λάθος κίνηση. Προκαλεί ερωτηματικά και ερμηνείες για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ να επανεξετάσετε την στάση σας ώστε από κοινού να παλέψουμε για το καλύτερο της πατρίδας».
Σημείωσε ότι «οι πολίτες δεν θα ξαναπιστέψουν το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν… Ο ξεπερασμένος αντιπολιτευτικός λόγος που δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο δεν βοηθά» ενώ υποστήριξε ότι απαιτείται εθνική συσπείρωση. 
Τέλος, είπε ότι στόχος της πρότασης είναι να δημιουργηθεί ρήγμα στην ΚΟ της ΝΔ, τόνισε, όμως, ότι «σας διαβεβαιώνω ότι η ΝΔ είναι συμπαγής και ενωμένη. Αποφασισμένη να δώσει μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα, προσηλωμένη στο πεπρωμένο της πατρίδας. Προσηλωμένη στον στόχο για ανασυγκρότηση χώρας».

Κ. Χατζηδάκης: «Τα ρούχα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν μεγάλα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Τα ρούχα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτουν μεγάλα για τον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα τα καταφέρει για την χώρα». 

Σημείωσε ότι «Εναντίον αυτής της Κυβέρνησης καταφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνοδοιπόροι του, σήμερα. Όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει από μια αντιπολίτευση που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Μα κυρίως: την πρόοδο την παραδέχονται οι Έλληνες πολίτες, που γυρνούν την πλάτη τους στο ΣΥΡΙΖΑ» απευθυνόμενος δε στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: 
«Πιάσατε ταβάνι στις δημοσκοπήσεις και πλέον βλέπετε πως ο κόσμος δεν σας εμπιστεύεται. Είναι προφανής η αμηχανία σας. O ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού προσπαθεί με το ένα πόδι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού αποδεικνύει ότι είναι μία δύναμη στασιμότητας και αναχρονισμού». Υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας έρχεται την ώρα που «η Ελλάδα παρά τα κύματα, βλέπει για πρώτη φορά το λιμάνι». Πρόσθεσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του ως αντιπολίτευση, δεν χωράει στο κουστούμι του. Βλάπτετε και τον εαυτό σας και τη χώρα».

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Από τα «γουναράδικα» στη… Eurovision

Άφησε τα «γουναράδικα» και έπιασε τη Γιουροβίζιον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος προκειμένου να «ξεδιπλώσει» τον αντιπολιτευτικό του λόγο και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.
Ο βουλευτής που έγινε γνωστός για το «ραντεβού στα γουναράδικα», φράση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά, κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του κατηγόρησε την κυβέρνηση «για ανικανότητα να επιλέξει ακόμα και τραγούδι για την Γιουροβίζιον» σημειώνοντας ότι «ακόμα και αυτό με τα ΜΑΤ θα το κάνετε. Είστε τραγέλαφος».
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook