Οι επιδράσεις που είχε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο πρόκειται να παρουσιαστούν στην διάρκεια ημερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου με αφορμή την συμπλήρωση, φέτος, 100 χρόνων από το σημαντικό ιστορικό γεγονός. 
Θέμα της ημερίδας, που εντάσσεται στο πλαίσιο των ΙΕ΄ Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του ΟΕΕ/ΤΑΚ είναι: «100 Χρόνια από την Ένωση Ελλάδας – Κρήτης. Οικονομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 18:30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιάννης Κοκκινάκης- Επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας – Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Το διεθνές πλαίσιο του νομισματικού συστήματος της Κρητικής Πολιτείας» Γιώργος Παναγιωτάκης – Συγγραφέας, Ιστορικός, Ερευνητής με θέμα «100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» Μάνος Περάκης – Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα «Η οικονομική και κοινωνική συνιστώσα στην πορεία προς τη διευθέτηση του Κρητικού ζητήματος (1821 – 1913)».
Συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook