Η δράση για το περιβάλλον αρχίζει από το σπίτι. Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, όχι μόνο βοηθάμε το περιβάλλον, αλλά κάνουμε και οικονομία στις δαπάνες μας.

Θα πρέπει επομένως να γίνει συνείδηση σε όλους μας, το ότι έχουμε υποχρέωση να αλλάξουμε συνήθειες και συμπεριφορά, για να συμβάλουμε ο καθένας από την πλευρά του στην κοινή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμα πιο όμορφο και φιλικό πλανήτη.

Μερικές απλές χρήσιμες συμβουλές για το πως να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας

Ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος και πολλοί καταναλωτές προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα, αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να ζεσταθούν, σκεπτόμενοι να κάνουν αλλαγές με κάτι νεότερο ή τροποποιώντας το ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης τους. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να υπάρξει μια εκτενέστερη ενημέρωση για το πλήθος των εναλλακτικών λύσεων θέρμανσης, γιατί οι εύκολες και φθηνές επιλογές μπορεί να κοστίζουν ακριβά στη χρήση τους.

Ωστόσο, είναι καιρός όπου πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το κόστος της συχνότητας συντήρησής του επιβαρυμένου εσωτερικού χώρου, συντονίζοντας τις δράσεις για τον ‘‘έλεγχο των αιωρούμενων ρυπογόνων μικροσωματιδίων” και την αποφυγή επιμόλυνσης του.

Το κύριο μέλημα όλων είναι στο κόστος της χειμωνιάτικης θαλπωρής στο σπίτι, αρχίζουμε με το στρώσιμο του σπιτιού, γιατί « τα σπίτια ντύνονται πιο νωρίς για να κρατήσουν την φθινοπωρινή ζεστασιά για τον χειμώνα».

Η προσπάθεια μας για την ανάδειξη μιας Επαγγελματικής Διαχείρισης του Βιο-Περιβάλλοντος, με προγράμματα για την Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής σε επίπεδο υπηρεσιών, στηρίζεται στην ανάπτυξη διαμορφωμένων προγραμμάτων, μιας πλήρους εναρμόνισης των δαπανών με την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών, με στόχο την προώθηση της διασφάλισης των συνθηκών υγιεινής μέσα από οικονομικά έξυπνες λύσεις για βελτίωση του τρόπου ζωής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνδέουν την υγεία με τον εσωτερικά περιβάλλοντα χώρο και να βλέπουν πιο ακριβές, τις φτηνές λύσεις της «εύκολης-πρόχειρης συμβατικής καθαριότητας», σε σχέση πάντα με την ποιότητα να γίνεται επιτακτική ανάγκη,είτε γιατί τις πληρώνουν με επιπτώσεις στην υγεία με αλλεργικά, ρινικά η και πνευμονολογικά συμπτώματα, λόγω της εσωτερικής επιμόλυνσης , είτε με οικονομικές επιβαρύνσεις στην περιουσία τους κλπ

Εσείς “ έχετε φροντίσει ” τα χαλιά που θα στρώσετε φέτος;

● Πριν τα στρώσετε, για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιήσατε την ηλεκτρική σας σκούπα, σκουπίσατε κόντρα στο πέλλος για να απομακρύνεται τη υπόλοιπη “σκόνη” και μετά προς την φορά του πέλους για το στρώσιμο του. Μπορεί να τα δώσατε καθαρισμό και φύλαξη, αλλά για να γνωρίζετε αν είναι καθαρό η “υποτίθεται καθαρό”.

Κάντε ένα απλό test

● Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας πολύ-πολύ προσεκτικά, γυριστέ το ανάποδα και χτυπήστε το στην “ράχη” η πατήστε το χοροπηδώντας.
● Αν δεν βγάλει τίποτα στρώστε το και φροντίστε για την σωστή συντήρηση του.
● Αν βγάλει έστω και “λίγη σκόνη ” τότε μην κάνετε τίποτα.

Προσοχή: Ίσως και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα

Με αυτόν τον απλό τρόπο διαπιστώνετε ότι πολλές φορές η καθαριότητα, που θέλετε να κάνετε για οικονομία με τις “απλές ηλεκτρικές σκούπες” αλλά και το “φτηνό καθάρισμα ” δεν είναι ο “μεγαλύτερος εχθρός” σε αυτά που ευημερούν μέσα στο χαλί σας, αλλά μπορούν να γίνουν ο “καλύτερος τους φίλος ενός Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος”, γιατί το “υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο,

Μερικές Έξυπνες λύσεις για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό όλο το χειμώνα:

1. Ανοίξτε το σπίτι να αεριστεί καλά τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα, ως προς το πλείστον ξηρές, με κλειστές τις κουρτίνες ώστε να λειτουργήσουν ως φίλτρα από την εξωτερική σκόνη.

2. Το σκούπισμα στα χαλιά η τις μοκέτες, τα σαλόνια, τα στρώματα, τις κουρτίνες αλλά και στα Air-condition, τηλεόραση και Computer , είναι απαραίτητο.

3. Ένα σύστημα συντήρησης με μειωμένη Κατανάλωση Ενέργειας, (675 watt), Έγκριση “Green Label” του CRI για αφαίρεση ρύπων, συγκράτηση σκόνης και διατήρηση εμφάνισης, είναι αυτό που χρειάζεστε.

Αν δεν διαθέτετε τέτοιο σύστημα, εμείς συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε μέσα από το πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς ή ρωτήστε μας στο 2104829839- 6932245887 για άλλες εφαρμογές.

Αν δεν διαθέτετε τέτοιο σύστημα συντήρησης, μην προβληματίζεστε αλλά πολύ περισσότερο μην πανικοβάλλεστε.

Όταν η Καθαριότητα είναι θέμα Υγείας

Σε Πανελλαδικό Επίπεδο, αναπτύσσουμε ένα συνεργαζόμενο δίκτυο πολυτομεακής δράσης, με παροχές υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, υποστηριζόμενο από την ανάπτυξη διαμορφωμένων προγραμμάτων, έχοντας σαν στόχο την προώθηση της καλύτερης διασφάλισης των συνθηκών σε καθαριότητα και υγιεινή των εσωτερικών χωρών.

Έξυπνες λύσεις, για μια απόλυτα ισορροπημένη καθαριότητα και οικονομία, με :

– την Επαγγελματική Υπηρεσία κατ’ οίκον, για έναν εξειδικευμένο επαγγελματικό Βio-καθαρισμό μοκετών- χαλιών, σαλονιών και στρωμάτων με Επαγγελματική Απορρύπανση και Εξυγίανση του χώρου, χωρίς την χρήση χημικών (Green -Decontamination)

– την Επαγγελματική Υπηρεσία κατ’ οίκον, για έναν εξειδικευμένο επαγγελματικό καθαρισμό όλου του νοικοκυριού,
με Επαγγελματική Απορρύπανση και Εξυγίανση του χώρου, χωρίς την χρήση χημικών (Green -Decontamination) όταν στο χώρο σας έχετε κάνει εφαρμογές Βιοκτόνων για ακαρεα, κοριούς, ψύλλους κλπ.

– την απόσυρση και αντικατάσταση της ρυπογόνου σκούπας σας με ένα πλήρες σύστημα φροντίδας εσωτερικών χωρών, για μια αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης.

Με την υποστήριξη μιας ολοκληρωμένης ορθολογικά παροχής των Bio-Εφαρμογών Διαχείρισης Εσωτερικών Χώρων, για μια ισορροπημένη καθαριότητα, βοηθάμε στην μείωση του κόστους σε υγειονομικές δαπάνες, σε απόδοση κέρδους 1.034 € τον χρόνο, σε βελτιωμένη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επενδύσεις , σε καθαρές – Ενεργειακά και Περιβαλλοντολογικά – μεθόδους καθαρισμού, με το χαμηλότερο κόστος.

Αλλάζουμε νοοτροπία!

Η καθαριότητα, πέρα από τον αναβαθμισμένο ποιοτικά και αισθητικά τρόπο να ζεις, είναι δείκτης πολιτισμού των ανθρώπων που δείχνουν ότι σέβονται τη δημόσια υγεία. Είναι δε και θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, η προστασία της Δημόσιας Υγείας από τους ¨εχθρούς της¨, γι’ αυτό η λήψη μέτρων πρόληψης είναι απαραίτητη, από όλους μας- Πολίτες και Πολιτεία.

Αναπτύσσουμε και δημιουργούμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες, διαμορφώνοντας μια Νέα Κουλτούρα για την προαγωγή της καθαριότητας και υγιεινής, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, υποστηρίζοντας τα προγράμματα της Klintec , ως μια μεγάλη και κρίσιμη πρόκληση, για τις παρούσες αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Στόχος μας είναι, η επίτευξη της συμβολής μας στην ενθάρρυνση και καλλιέργεια για επέκταση της Ενεργειακής και Περιβαλλοντολογικής Συνείδησης, ώστε να αναπτυχθεί η έννοια του Green Services, για μια βιώσιμη ανάπτυξη με περιβαλλοντική προστασία.


cleaningnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook