Εκμεταλλευόταν τη «φωτογραφική» μνήμη του για να κάνει δωρεάν ψώνια ένας επιτήδειος απατεώνας, που έμπαινε σε καταστήματα της Θήβας παριστάνοντας τον πελάτη και απομνημόνευε τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών paysafe οι οποίες χρησιμοποιούνται για αγορές μέσω Διαδικτύου.
Ο 30χρονος Έλληνας απατεώνας κατάφερε μέσα σε λίγη ώρα να υφαρπάξει τα pin πολλών καρτών τέτοιου είδους, από τέσσερα παντοπωλεία και περίπτερα τα οποία επισκέφθηκε στην ευρύτερη περιοχή. 
Όμως, ένας από τους ιδιοκτήτες αντιλήφθηκε την κομπίνα του όταν τον είδε να σημειώνει τους κωδικούς αριθμούς και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Άνδρες του τοπικού τμήματος Ασφαλείας εντόπισαν τον ύποπτο και του έκαναν σωματική έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν στις τσέπες του δύο χαρτιά με χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες είχε καταγράψει τους κλεμμένους κωδικούς.
Ο 30χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που του άσκησε δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ η προανάκριση διερευνά αν έχει υποκλέψει και άλλους κωδικούς και πόσες αγορές έκανε με αυτούς.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook