Τελευταία ενημέρωση 14:40

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η αυλαία της οποίας άνοιξε χθες.

Η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.


Νωρίτερα, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του προεδρεύων της συνεδρίασης, Γιάννη Τραγάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τον χρόνο ομιλίας του κάθε βουλευτή καθώς ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε να μην γίνει το διάλειμμα που προβλέπεται ώστε να μιλήσουν περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.

«Θλιβερή συνέχεια των πλέον συντηρητικών αντιλήψεων» αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Μοιράζουν υποσχέσεις σε όλους και σε όλα. Είναι κολλημένοι στο \”όχι\” σε όλα. Η κυβέρνηση θα βγει πιο ενισχυμένη».

Για «άσφαιρη πολιτική κίνηση» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει πολλαπλά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της και ως προς το χρόνο κατάθεσής της», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Την πρόθεσή του να δηλώσει «παρών» εξέφρασε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προσαρμόζοντας την θέση του με αυτή της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε με μια κυβέρνηση», λέγοντας ότι «χάλασε η κυβέρνηση αντί να φτιάξει, για αυτό την καταγγείλαμε όταν έκλεισε η ΕΡΤ».

Την ίδια στάση θα κρατήσει και ο Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος σημείωσε πως πιστεύει πως υπάρχει τρίτη λύση και χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας μια ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

«Μάννα εξ ουρανού είναι αυτή η πρόταση για την κυβέρνηση. Δεν αμφισβητεί, αλλά ισχυροποιεί την κυβέρνηση» επεσήμανε.

«Θα αξιώσουμε την έμπρακτη συμβολή των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους. Επιθυμούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό και με ξεκάθαρους όρους» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή σημειώνοντας παράλληλα ότι «σχεδιάζουμε χρηματοδοτικές τεχνικές για να γίνει εφικτή η επιστροφή στις αγορές εντός το 2014».

Ο αναπληρωτής υπουργός απαρίθμησε μια σειρά επιδόσεων της οικονομικής πολιτικής προσθέτοντας ότι βασικός στόχος είναι η διατήρηση πρωτογενών του πλεονασμάτων.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις περικοπές των αποδοχών που υφίστανται οι συνταξιούχοι και είπε πως «αν υπήρχε άρθρο στον ποινικό κώδικα άρθρο για τιμωρία των ψευδών προεκλογικών δεσμεύσεων, η ηγεσία σας θα έπρεπε να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος».

Κλείνοντας, μάλιστα την ομιλία του ο κ. Παναγούλης είπε: «Πρέπει να φτιάξετε τις φυλακές γιατί μπορεί να σας χρειαστούν».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επικαλέστηκε σημερινό πρωτοσέλιδο για να τονίσει πως «είναι εμφανές πλέον πως ο κ. Τσίπρας παρέα με τον Πολ Τόμσεν τραβούν το σχοινί κατά της Ελλάδας».

«Θέλουμε να φύγετε» είπε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «κοινωνική αναλγησία με στόχο την ολική εξαφάνιση», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κοινωνικό εμφύλιο και τη θλιβερή θεωρία των δύο άκρων».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Γκιόκας, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία και έκανε λόγο για ένα χιλιοπαιγμένο έργο. «Επαναφέρετε ένα δικομματισμό παλαιού τύπου” είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι \”καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες στο λαό».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook