Πάνω από 500 πολίτες συνελήφθησαν την  Κυριακή εντός και πέριξ της συριακής πόλης Ντεράα, ενώ οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο διαμαρτυριών την ερχόμενη εβδομάδα, έγινε γνωστό από μελη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η Συρία αντιμετωπίζει διεθνή κατακραυγή λόγω της βίαιας καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων των πολιτών και σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις περίπου 600 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά τνω διαδηλωτών από τα μέσα Μαρτίου έως σήμερα. Μόνο τις δύο προηγούμενες ημέρες 70 άτομα σκοτώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή."Τώρα επικρατεί ηρεμία στη Ντεράα, ειδικά για τους φωτιγράφους", ανέφερε ένας ακτιβιστής που κατάγγειλε ότι ορισμένοι καταστηματάρχες εξαναγκάστηκαν από τις αρχές να ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να φαίνεται στις φωτογραφίες ότι όλα είναι ήρεμα στην πόλη...

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση απείλησε από την Παρασκευή τη Συρία με επιβολή κυρώσεων ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά ατόμων του καθεστώτος του Ασαντ.