«Λατρεύω τα σκαθάρια», φωνάζει πανηγυρικά ο Udo Schmidt, την ώρα που κάθεται αναπαυτικά γύρω από την εξαίσια συλλογή του.

Ο συνταξιούχος πλέον γερμανός ερευνητής συλλέγει σκαθάρια από την εποχή που ήταν 20 χρονών. Σήμερα, στα 70 του, τα σκαθάρια ξεχειλίζουν από τα ράφια του, με περισσότερα από 30.000 δείγματα να αντικατοπτρίζουν 6.000 είδη!

«Καθώς έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 350.000 είδη σκαθαριών και εγώ έχω δημοσιεύσει φωτογραφίες μόνο από 1.600 από δαύτα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδεχόμενο να ξεμείνω από δουλειά», δηλώνει ο ακούραστος συλλέκτης, με το χόμπι του να τον έχει ταξιδέψει σε 22 χώρες του πλανήτη.

Αγαπημένος προορισμός ωστόσο είναι η Αφρική: «Προτιμώ να συλλέγω σκαθάρια στην Αφρική, μέσα στις κοπριές των θηλαστικών», αναφέρει περιχαρής ο Schmidt, ο οποίος παραμένει θαμπωμένος από την «αφόρητη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ομορφιάς και χάρης» που παρουσιάζουν τα μικρά κολεόπτερα της συλλογής του.

Τα σκαθάρια αποτελούν άλλωστε την πολυπληθέστερη ομάδα εντόμων στον κόσμο, με τους εξελικτικούς βιολόγους να πασχίζουν ακόμα να εξηγήσουν τη φαινομενικά υπερβολική αυτή ποικιλομορφία.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στη μοναδική συλλογή του Udo Schmidt, ενώ όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα, ο συλλέκτης έχει ψηφιοποιήσει τη συλλογή του στην ιστοσελίδα του…

\"\"
Eulasia papaveris – Τουρκία

\"\"
Mecynorrhinella oberthuri – Τανζανία

\"\"
Eupholus amalulu – Παπούα Νέα Γουινέα

\"\"
Onthophagus imperator – Ινδία

\"\"
Batocera wallacei – Νέα Γουινέα

\"\"
Aspidomorpha miliaris – Ινδία

\"\"
Broxylus pfeifferi – Ινδονησία

\"\"
Ceutorhynchus pallidactylus – Γερμανία

\"\"
Enema pan – Περού

\"\"
Cyrtonota sexpustulata – Βραζιλία

\"\"
Stolas chalybaea – Βραζιλία

\"\"
Stolas mannerheimi – Περού

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook