Έναν… άλλο Πλατανιά είδε ο κόσμος απέναντι στον Απόλλωνα, σύμφωνα με τον Νίκο Αναστόπουλο.
Ο \”Αλενατόρε\” χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της νέας του ομάδας.
Αναλυτικά όσα υποστήριξε: 
\”Ήταν δίκαιη νίκη. Κυριαρχήσαμε σε όλο το παιχνίδι και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελικά πάσα θα είχαμε πετύχει κι άλλο γκολ. Είχα πει την Τετάρτη στους παίκτες όταν ήρθα ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει για εμάς το Σάββατο. Το ίδιο συνεχίζω να πιστεύω και σήμερα. Δεν έχει σημασία να σταθούμε στο τι έγινε στο παρελθόν. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Θα πιστέψουμε περισσότερο στην ομάδα μετά τη νίκη αυτή. Έχει να δώσει κι άλλα. Μεσολαβεί η διακοπή, την οποία θα χαρακτήριζα ευεργετική για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πράγματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο παιχνίδι με την Καλλονή. Είχαμε τρομερή διάθεση. Το γκολ είναι θέμα ημέρας, αλλά το να σου βγουν τα τρεξίματα στο παιχνίδι είναι θέμα διάθεσης.\”
Για το τι μπόρεσε να αλλάξει στις λίγες ημέρες παρουσίας του στην ομάδα:
\”Προσπάθησα και μίλησα με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και ήθελα να αφομοιώσουν κάποια θέματα τακτικής και συμπεριφοράς στο γήπεδο. Σήμερα ήταν ένας άλλος Πλατανιάς συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια και αν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα θα είχαμε πετύχει κι άλλο γκολ.\”
Για το αν διέκρινε ψυχολογικό βάρος στους παίκτες:

 

\”Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα έδειξε ένα μέρος από τις δυνατότητές της. Έχουμε να δώσουμε κι άλλα. Αν δεν έχουμε καλή ψυχολογία σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας δεν μπορούμε να δουλέψουμε σωστά\”.

Για το αν είναι κριτήριο για τον \”άλλο Πλατανιά\” που είδε ο κόσμος απέναντι στον αρνητικό εκτός έδρας Απόλλωνα:
\”Για το συγκεκριμένο παιχνίδι μίλησα. Στα επόμενα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Σαν ομάδα έχουμε κι άλλες δυνατότητες\”.
Για το αν έκανε συντήρηση δυνάμεων ο Πλατανιάς ή ήταν επιλογή του να \”κάτσει\” πίσω:
\”Έτσι ήταν το σκεπτικό μας. Δώσαμε χώρο στον Απόλλωνα, γιατί έχει δυο ψηλά στόπερ, που είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι αλλά έχουν πρόβλημα με τη μπάλα κάτω και είναι αργοί. Προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στα στόπερ τους και να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας\”.
Για το αν με αυτό το σύστημα θα παίζει ο Πλατανιάς και στη συνέχεια ή θ\’ αλλάξει στυλ:
\”Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Με άλλο σκεπτικό αντιμετωπίζεις την Καλλονή, με άλλο τον Ατρόμητο. Η ουσία είναι η ομάδα να έχει ένα στυλ, που το δίνει ο προπονητής. Αφού αξιολογείς το υλικό παίρνεις τις κατάλληλες αποφάσεις. Εμένα, ας πούμε μου αρέσει να παίξουμε 4-4-2, αλλά η ομάδα να μην μπορεί να παίξει αυτό το σύστημα. Άρα εφαρμόζω, αξιολογώ και αποφασίζω. Θέλω να παίζουμε λίγο όπως και σήμερα με μεγαλύτερη πίεση και περισσότερη ταχύτητα\”.
Για τους φιλάθλους, τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση του Πλατανιά:
\”Είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή. Έχω πάει στο εξωτερικό να παρακολουθήσει πολλές προπονήσεις ομάδων. Οι εγκαταστάσεις του Πλατανιά, με τα δύο γήπεδα στο προπονητικό κέντρο, είναι πολύ καλές. Εμένα μου λύνουν τα χέρια. Όταν δεν έχει γήπεδα να δουλέψει μια ομάδα δεν μπορείς να απαιτήσεις τίποτα. Είναι νοικοκυρεμένο σωματείο ο Πλατανιάς. Με τα δύο γήπεδα τα βοηθητικά και το πολύ ωραίο γήπεδο των Περιβολίων, το οποίο έχει τέλειο αγωνιστικό χώρο. Το είχα επισκεφτεί και πέρσι με τον ΟΦΗ\”.

Για το αν έχει εντοπίσει κενά στην ομάδα:

\”Αυτά τα κρατάμε στ\’ αποδυτήρια. Τι, δηλαδή θα βγάλουμε χαρτάκι να δώσουμε στον αντίπαλο με τις αδυναμίες μας;\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook