Συνελήφθησαν ένας μαιευτήρας-γυναικολόγος, οι γονείς του βρέφους και το ζευγάρι που θα παρουσίαζε το παιδί ως δικό τους

Ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, ένα ζευγάρι από τη Κύπρο και έναν μαιευτήρα συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία για παράνομη υιοθεσία βρέφους έναντι αμοιβής.

Η 38χρονη Βουλγάρα είχε επισκεφθεί τον γυναικολόγο και όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος εξέφρασε τη πρόθεση να προχωρήσει σε έκτρωση. Ο γιατρός της συνέστησε να συνεχίσει τη κύηση και ο ίδιος θα αναλάμβανε όλα τα έξοδα της εγκυμοσύνης και του τοκετού με την δέσμευση ότι όταν γεννιόταν το παιδί θα το έδιναν σε οικογένεια άτεκνων Κυπρίων έναντι 10.000 ευρώ.

Η Βουλγάρα γέννησε το αγοράκι το οποίο εγκατέλειψε στο μαιευτήριο. Η αστυνομία την συνέλαβε σε ταξί βρίσκοντας στην κατοχή της φάκελο με 5.000 ευρώ. Στο μαιευτήριο βρέθηκε το νεογέννητο ενώ σε θάλαμο ασθενών βρισκόταν 41χρονη Κύπρια η οποία επρόκειτο να παραλάβει το παιδί ως δικό της. Σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν βρεφικά είδη.

Συνελήφθησαν και οι σύντροφοι των δύο γυναικών οι οποίοι ήξεραν την υπόθεση και είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους.

Σήμερα ο γιατρός και τα δύο ζευγάρια οδηγήθηκαν στο δικαστήριο όπου αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους. Το νεογέννητο τέθηκε υπό τη προστασία του κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε εκδοθεί καν πιστοποιητικό γέννησης και το ζευγάρι από τη Κύπρο είχε αποφασίσει να το ονομάσει Αλέξανδρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook