Ο Μουαμάρ Καντάφι μετρά από χθες τις πληγές του…

Ο θάνατος του γιου του και των τριών εγγονών του το βράδυ του Σαββάτου αποτέλεσε άμεσο πλήγμα τόσο στο γόητρό του, όσο και στην στρατηγική πολιτική του. Παρόλα αυτά φαίνεται να μην το βάζει κάτω.

Απέλαση του πρεσβευτή της Λιβύης στη Βρετανία

Το Λονδίνο αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή της Λιβύης στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν η βρετανική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών και οργανισμών στην Τρίπολη.

Βανδαλισμοί σε ξένες πρεσβείες

Την ίδια ώρα, το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών κατήγγειλε επίσης τους \”βανδαλισμούς\” που σημειώθηκαν σε πολλές ξένες πρεσβείες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική, στην Τρίπολη. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρεσβεία αλλά και η κατοικία του Ιταλού πρεσβευτή λεηλατήθηκαν.

Απέκλεισαν το λιμάνι της Μιζουράτα

Η Λιβύη ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το λιμάνι της Μιζάτα, της πόλης όπου οι εξεγερμένοι αντιστέκονται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις δυνάμεις του Καντάφι , για να παρεμποδίσει το ΝΑΤΟ να παραδώσει όπλα στους εξεγερμένους.

Επίσης, η Λιβύη ανακοίνωσε την Κυριακή ότι βομβάρδισε το λιμάνι της Μιζουράτα, της πόλης όπου οι εξεγερμένοι αντιστέκονται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις δυνάμεις του Καντάφι , για να παρεμποδίσει το ΝΑΤΟ να παραδώσει όπλα στους εξεγερμένους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

\”Το ΝΑΤΟ επιχείρησε σήμερα Κυριακή να σπάσει τον αποκλεισμό του λιμανιού που επέβαλαν οι λιβυκές δυνάμεις για να παραδώσει όπλα και πυρομαχικά στις ένοπλες εγκληματικές συμμορίες, χρησιμοποιώντας αρκετά πλοία. Αλλά αντιμετώπισε τον ισχυρό βομβαρδισμό μας και αποχώρησε\” προστίθεται στην ανακοίνωση των λιβυκών αρχών.

Το λιμάνι της Μιζουράτα σήμερα το απόγευμα είχε τυλιχτεί στις φλόγες από τους άγριους βομβαρδισμούς του Καντάφι ενώ στα ανοικτά βρίσκονταν σταματημένα αρκετά πλοία με εφόδια για τους αποκλεισμένους κατοίκους και ανθρωπιστική βοήθεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook