Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι \”η πρόταση έρχεται στην πιο ακατάλληλη συγκυρία: Στη μέση μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία για πρώτη φορά έχουμε ένα πλεονέκτημα:

Τη δυνατότητα να προβάλλουμε το επιχείρημα ότι εμείς πετύχαμε το βασικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, άρα και οι εταίροι μας οφείλουν να τηρήσουν τη δέσμευση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, ότι αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα θα υπάρξει στη συνέχεια και ελάφρυνση του χρέους.\”

Τόνισε παράλληλα ότι οι εταίροι μας δείχνουν μια ακαμψία που είναι αναντίστοιχη με την προσπάθεια που έχει καταβάλλει ως τώρα ο ελληνικός λαός, κατάσταση που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. 
Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι η αφορμή της υποβολής της πρότασης μομφής, η απομάκρυνση των καταληψιών από το ραδιομέγαρο προκαλεί προβληματισμό : 
Αφ’ ενός γιατί δείχνει ότι αυτό το γεγονός είναι για το ΣΥΡΙΖΑ το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αντιμετωπισθεί ως σήμερα, και αφ’ ετέρου γιατί ακόμα κι αν ήταν πράγματι έτσι, η πρόταση μομφής θα έπρεπε να είχε υποβληθεί όταν η Βουλή ψήφισε το σχετικό νόμο, κι όχι σήμερα που ο νόμος εφαρμόστηκε. 
Ο Βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε και στην ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά το Μ.Βολουδάκη στον πυρήνα του πολιτικού λόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται μια σειρά παλαιών, κομμουνιστικής προέλευσης ιδεών, σε συνδυασμό με τα χρεωκοπημένα οράματα της δεκαετίας του 1980: Αυτές οι θέσεις δεν μπορούν κατά το Μ.Βολουδάκη να οδηγήσουν σε δημιουργική σύνθεση, αλλά σε μια «ιδεολογική σαλάτα». 
Κλείνοντας, ο Μ.Βολουδάκης ανέφερε ότι όλοι, ακόμη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται γιατί να κάνει τώρα μια τέτοια άνευ αποτελέσματος κίνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. Δε χρειάζεται κατά τό βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. να αναζητούνται σύνθετες εξηγήσεις :

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε απλώς λάθος, γιατί δεν μπορεί και δεν ξέρει πώς να ασκήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευση. 

Για αυτό και δεν πείθει ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης : «Όμως οι έλληνες πολίτες δεν είναι πειραματόζωα για να μάθετε πάνω τους»,συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μ.Βολουδάκης. 



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook