Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις έξι το απόγευμα της Κυριακής η «συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού», που διοργάνωσε στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Πέμπτη το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Στο Σύνταγμα έχουν στηθεί ηχεία από τα οποία μεταδίδεται η συζήτηση στη Βουλή, ενώ ο κόσμος αρχίσει και γίνεται πιο πυκνός όσο περνάει η ώρα. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Αμαλίας -από το ύψος της Ξενοφώντος- καθώς και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Με κλούβες της αστυνομίας έκλεισε και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

«Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας», έγραφε στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

protothema.gr