Χρησιμοποιώντας τακτική μαστιγίου και καρότου εναντίον της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να αποδομήσει την πολιτική που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας τον εμμέσως «τζάμπα μάγκα» που έχει τη δυνατότητα να αποστασιοποιείται και να ψηφίζει παρών σε κρίσιμες ψηφοφορίες όπως η αποψινή επειδή το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην αποσύρει την στήριξή του από την κυβέρνηση.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας που επιτρέπει στην κυβέρνηση να υπάρχει. Γι\’ αυτό το λόγο κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. «Παρών» δηλώνουν επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς να δηλώνουν παρών», είπε ο κ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόποτο κόμμα του κ. Κουβέλη που έχει προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει «παρών» στην αποψινή ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι «το να δηλώσεις παρών λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Αλλά για να μπορέσεις να ψηφίσεις παρών, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να υπάρχει».
«Η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Το σωστό θα ήταν να μην υπάρχει η κυβέρνηση και χωρίς την ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και εμμέσως κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για αδυναμία να αντιληφθεί πώς έχουν τα πράγματα.
Αμέσως μετα την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ο κ. Κουβέλης ζήτησε και έλαβε το λόγο από το προεδρείο της Βουλής.
«Του αναγνωρίζω το δικαίωμα να αναφέρεται στους πόλους. Καλά κανει να συναριθμείται με την ΝΔ στον ίδιο πόλο στο όνομα της κυβέρνησης και να κάνει και προγραμματική συμφωνία όμως έτσι δεν γίνεται Κεντροαριστερά…», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην παρέμβασή του που διήρκεσε μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα και είχε ως μοναδικό στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μετά την αναφορά του κ. Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το λόγο για να ανταπαντήσει στον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. «Εμείς σταυρωθήκαμε πολύ, υπερβολικά πολύ ως ΠΑΣΟΚ και ως παράταξη! Έρχεται και η Ανάσταση κύριε Κουβέλη!», υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook