Με τις κραυγές των προσκυνητών να κυριαρχούν καθώς βυθίζουν τα ιερά μαχαίρια τους στο λαιμό και το στήθος τους- χωρίς να αιμορραγούν!- όσοι ξένοι βρεθούν μια τέτοια μέρα στο Μπαλί της Ινδονησίας πιθανότατα θα τρομοκρατηθούν.

Για τους ντόπιους είναι όμως ένα τελετουργικό που επαναλαμβάνεται εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον στο ναό Petilan Pengerebongan, κάθε 210 ημέρες, όσο διαρκεί ένα έτος στο Μπαλί, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το τελετουργικό είναι γνωστό ως Ngerebong και αποτελεί μια από τις πιο γνωστές θρησκευτικές τελετές στον κόσμο.
Οι προσκυνητές στο χωριό Kesiman συγκεντρώνονται για μία βαθιά ένωση της ανθρωπότητας, της φύσης και των ινδουιστικών θεών.

Η τελετή ξεκινά με επικλήσεις για την επιστροφή των ινδουιστικών πνευμάτων στη Γη και κλιμακώνεται μέχρι που οι συμμετέχοντες μπαίνουν μαζικά σε κατάσταση έκστασης.

Ντυμένοι με λευκά πουκάμισα και με καλυμμένα τα κεφάλια τους με λευκά υφάσματα, οι συμμετέχοντες αρχίζουν να κραυγάζουν και να μαχαιρώνονται με τα ιερά «keris».

Παραδοσιακή ορχήστρα παίζει μουσική όλο και πιο γρήγορα και οι γυναίκες συμμετέχουν με κλειστά μάτια και κινήσεις που θυμίζουν απόκοσμο χορό.

Το θέαμα προσελκύει τουρίστες και φωτογράφους από όλο τον κόσμο ενώ οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανήκουν στον Ινδονήσιο φωτογράφο Agung Parameswara.

Λέγεται πως η παράδοση αυτή χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και άρχισε υπό την κυριαρχία του Pengerebongan, του πρώτου ηγέτη του χωριού. Λένε πως εκείνος απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους υπηκόους του να τιμήσουν από κοινού τους θεούς.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook