Η ξανθιά που ξεχώρισε με την παρουσία της στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι η 53χρονη Χέλγκα Σμιτ, το «δεξί χέρι» της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

Η αναπληρώτρια της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε είναι Γερμανίδα και, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των Βρυξελλών. Η Χέλγκα καθόταν ανάμεσα στους ηγέτες των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και ΗΠΑ). Βεβαίως, όταν είδε τον συμπατριώτη της και απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, δεν έκρυψε τη χαρά της.

Η γερμανική εφημερίδα έσπευσε να επισημάνει ότι, η ξανθιά κυρία με σπουδές στη Σορβόνη, ήταν το «δεξί χέρι» του «πράσινου» Γιόσκα Φίσερ, όταν το ιστορικό στέλεχος του κόμματος «Die Grune», διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Bild», η ξανθιά Χέλγκα θα δώσει το «παρών» και στις επόμενες διαπραγματεύσεις της διεθνούς κοινότητας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Δύο από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τη Χέλγκα είναι τα χρυσά σκουλαρίκια της – τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ- και η επιμονή της στη λεπτομέρεια…

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook