Υλικά

(για την τάρτα)

• 120 γρ. Βούτυρο
• 50 γρ. νερό
• ¼ κ. γλυκού κανέλα σκόνη
• ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• 60 γρ. καστανή ζάχαρη
• 50 γρ. βρώμη (κουάκερ)
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. καρύδια (αλεσμένα)

(για τη γέμιση)

• 220 γρ. νωπό ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
• 200 γρ. πουρέ κολοκύθας*
• 140 γρ. ζάχαρη
• 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ¼ κ. γλυκού κανέλα
• ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• 5 αυγά

Εκτέλεση

Για τη βάση της τάρτας, ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 20 λεπτά περίπου.

Παράλληλα, παίρνουμε στρογγυλή φόρμα για τάρτα και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε τη ζύμη, πιέζοντας τη καλά να είναι ισόπαχη σ’όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 10 λεπτά, κατόπιν αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε τη γέμιση ώς εξής. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ανθότυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ρίχνουμε προσεκτικά τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το αφράτεμα για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Αποσύρουμε και ενώνουμε στο μίγμα τον πουρέ της κολοκύθας. Απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 1 ώρα και 20 λεπτά.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει και γαρνίρουμε με λίγο χλιαρό μέλι.

* για τον πουρέ, βάζουμε στο φόυρνο τα κομμάτια της κολοκύθας για 1 ώρα στους 160ο C και μόλις κρυώσουν τα παιρνάμε απο το μούλτι να γίνουν πουρές.