Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, που υλοποιεί στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δήμου, πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στην Παιδική –Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου εκδήλωση με θέμα : \”Ο Φεγγαροσκεπαστής\’\’.

Η εκπαιδευτικός, κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη, διάβασε στους μικρούς μας φίλους το βιβλίο \”Ο Φεγγαροσκεπαστής\” του Eric Puybaret, ένα βιβλίο που ταξίδεψε τα παιδιά, σε ουράνια μονοπάτια, ένα βιβλίο, ύμνος για τη φιλία..!

Για την εμπειρία της η κα Καλαϊτζάκη αναφέρει \’\’Είναι φορές που στέκομαι σιωπηλή απέναντι στα σπινθηροβόλα μάτια των πιτσιρικάδων. Πραγματοποιώ μόνο μικρές απόπειρες – όχι πάντα επιτυχημένες – να διαβάσω όλα όσο μαρτυρούν με το βλέμμα τους.

Έτσι ένιωσα και το σημερινό πρωινό στην αγκαλιά της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων όπου φιλοξενήθηκα. Ένας πολύβουος κόσμος… ο κόσμος των μικρών.. ετοιμόλογος, αφοπλιστικός, πανέτοιμος να δεχθεί αγάπη μα και να σου χαρίσει τα ομορφότερα συναισθήματα\’\’.

\’\’Ένα κουτί πολύχρωμα μολύβια και ένα κομμάτι χαρτί είναι αρκετά να δώσουν πνοή στους ήρωες των παραμυθιών και τη χαρά της δημιουργίας στη μικρή κοινωνία μιας τόσο ζωντανής βιβλιοθήκης. Και με αυτή την τεράστια ζωγραφιά δώσαμε υπόσχεση να ξαναβρεθούμε στο μέλλον για ένα νέο ταξίδι σε κόσμους παραμυθένιους και μαγικούς\’\’ συμπλήρωσε η κα Καλαϊτζάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook