Σε δέκα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου Κ. Φ. ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο ασθενούς το 2002. Κατηγορήθηκε πως προκάλεσε θάνατο ασθενούς στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ρίου το 2002.

Ο Κ. Φ. οδηγήθηκε στις φυλακές αφού η ποινή του ήταν από Εφεση που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος. Σημειώνεται οτι η έφεση ασκήθηκε όταν οι συγγενείς του ασθενούς προσκόμισαν περιεχόμενο συνομιλίας που είχε ηχογραφηθεί εντός της ΜΕΘ από κασετόφωνο που είχαν τοποθετήσει στο κρεβάτι του ασθενούς.

Από την πλευρά του ο ιατρός υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια.

Ο ασθενής Β. Κ. είχε αποβιώσει το 2002. Σε πρώτο βαθμό ο γιατρός είχε αθωωθεί με ψήφους 6-1. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός έδωσε εντολή σε νοσηλευτή να μειώσει την παροχή οξυγόνου από 8 λίτρα σε 3 λίτρα το λεπτό. Επίσης χορήγησε φάρμακο πενταθόλη με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι πνεύμονες του ασθενούς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κ. Φ. τα τελευταία χρόνια είχε σώσει δεκάδες ζωές, ενώ είχε καταβάλλει τα μέγιστα και για την διάσωση ενός μικρού κοριτσιού που πρόσφατα είχε τραυματιστεί και σώθηκε χάρη στη ΜΕΘ. Ωστόσο, εκκρεμούσε σε βάρος του η συγκεκριμένη υπόθεση.

thebest.gr