Το Glow-in-the-dark είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο και κοστίζει 225 δολάρια η μία μπάλα παγωτού. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο μοναδικό;

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πρωτεΐνη από μέδουσες που περιέχει η οποία και αντιδρά με την θερμότητα του στόματος και εκτοξεύει τη γεύση σε πρωτόγνωρα επίπεδα αλλά και το γεγονός ότι... φωσφορίζει.

Ο Βρετανός επιχειρηματίας Charlie Francis, ίδρυσε την εταιρεία Lick Me I'm Delicious και υλοποίησε την ιδέα να κατασκευάσει παγωτό από μέδουσες σε συνεργασία με επιστήμονες από την Κίνα που κατασκεύασαν στο εργαστήριο την συγκεκριμένη πρωτεΐνη που συναντάται στις μέδουσες.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ένα scoop του παγωτού από μέδουσα κοστίζει 225 δολάρια με τους επιχειρηματίες, τους chefs αλλά και τους πελάτες να δείχνουν πως δεν επηρεάζονται από την τιμή αφού το "χρυσό" επιδόρπιο έχει γίνει ανάρπαστο.

"Μεγάλωσα από μικρός στη Νότια Ουαλία, και η οικογένειά μου έφτιαχνε παγωτά. Στην Lick Me I'm Delicious, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας όποια γεύση επιθυμούν", δήλωσε ο Charlie Francis.

newmoney.gr