Οι υπουργικές διαβεβαιώσεις περί αποφυγής «ξαφνικών θανάτων τύπου ΕΡΤ», δεν αρκούν για να καθησυχάσουν χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ξέρουν ότι είναι οι επόμενοι στην σειρά για την διαθεσιμότητα.

«Είναι στο δικό μου το μυαλό σαφές ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και στον χώρο των Ν.Π.Ι.Δ., στις ΔΕΚΟ και στα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες στην περιφέρεια του Δημοσίου με άλλα λόγια», επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων μεταξύ των εργαζομένων των θιγόμενων υπηρεσιών.
Εργαζόμενοι ΟΤΑ: «Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι»

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους) για το πώς θα αντιμετωπιστεί το επερχόμενο κύμα διαθεσιμότητας.

«Οι εργαζόμενοι έχουν ματώσει οικονομικά, με μειώσεις στις αποδοχές τους που φτάνουν στο 60% και τώρα μας ετοιμάζουν και απολύσεις. Την Πέμπτη θα αποφασίσουμε σε τι είδους κινητοποιήσεις θα προχωρήσουμε», υποστηρίζει στο newpost.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, προαναγγέλλοντας με νόημα:

«Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, γιατί από τους δήμους, δεν υπάρχουν περιθώρια για απολύσεις. Οι υπολογισμοί για τους υπεράριθμους υπαλλήλους, που έχουν κυκλοφορήσει δεν στηρίζονται πουθενά. Μάλλον για ελλείψεις πρέπει να μιλάμε και μάλιστα στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του πολίτη».
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: «Δεν θα ανεχτούμε καμία απόλυση»

Τις τραγικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ενδεικτικά, 28 νομοί της χώρας δεν έχουν παιδίατρο) επικαλείται ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Ελευθερίου, προαναγγέλλοντας μέσω του newpost.gr κινητοποιήσεις του κλάδου, για την επερχόμενη διαθεσιμότητα.

«Το πρόβλημα είναι ότι παίζουν με τις λέξεις, γιατί δεν έχουν το θάρρος να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», υποστηρίζει o κ. Ελευθερίου, αναφερόμενος στην προ μηνών δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα παραιτηθεί αν γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας.

«Σήμερα ξεκάθαρα ισχυρίστηκε το παραμύθι ότι δήθεν είχε δεσμευτεί μόνο για τις απολύσεις του πρώτου κύματος κινητικότητας. Εμείς ως γιατροί, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δε μπορούμε να ανεχτούμε κανενός είδους απόλυση», καταλήγει ο πρόεδρος των γιατρών.
Εργαζόμενοι ΙΚΑ: «Θα κατεβάσουμε ρολά αν αγγίζει τα ταμεία η διαθεσιμότητα»

Με μια σκληρή ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι των δομών του ΙΚΑ, προειδοποιούν ότι «σε περίπτωση που αγγίξουν οι απολύσεις το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία εν γένει, περαιτέρω, αυτό θα σημαίνει CasusBelli. Το ΙΚΑ θα παραμείνει κλειστό επ’ αόριστον».

Οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην θιγούν συντάξεις, μισθοί, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας καμία ανάπτυξη», με τα προωθούμενα σχέδια για απολύσεις και περαιτέρω στραγγαλισμό της αγοράς.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook