Μια μελέτη που πραγματοποίησε εταιρεία για λογαριασμό βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ αποκάλυψε ότι υπάρχουν πάνω από 700 διαφορετικά βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα σε τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων αλλά και καθίσματα. Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος ακόμα και από τον αντίστοιχο των βακτηρίων που βρίσκονται σε δημόσιες τουαλέτες, γεγονός που θα πρέπει να μας γεμίσει ανησυχία.

«Το αυτοκίνητο επιτρέπει σε μικρόβια και βακτήρια να αναπαράγονται σε ευνοϊκές συνθήκες, ιδίως αν τα γεύματα γίνονται στην καμπίνα των επιβατών και αυτοί που το κάνουν γεμίζουν ψίχουλα και αποφάγια» τόνισε χαρακτηριστικά  ο Ron Cutler, διευθυντής του τμήματος βιοϊατρικής επιστήμης στο Queen Mary University of London . «Κάθε οδηγός πρέπει να καθαρίζει τακτικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, μόλις ένα στα τρία άτομα καθαρίζουν την καμπίνα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ το 10% του δείγματος δεν έχει καθαρίσει ποτέ το εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Τέλος, η μελέτη αποκάλυψε ότι κρύβονται, στο χώρο αποσκευών περισσότερα από 1.000 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, γεγονός που το καθιστά ως το πιο βρώμικο σημείο κάθε αυτοκινήτου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook