Στην Αθήνα έρχονται αύριο τα χαμηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ προκειμένου να ξεκινήσουν την Τετάρτη την νέα αξιολόγησή τους.

Τα στελέχη της τρόικας θα έχουν σειρά συναντήσεων με υπουργούς, τραπεζίτες, παραγωγικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να διαπιστώσουν την μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική πρόοδο, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Το πόρισμα που θα συντάξουν θα παραδοθεί στους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας που θα αναλάβουν στα μέσα Μαΐου την νέα επικαιροποίηση του Μνημονίου. Η ηγεσία της τρόικα θα έλθη με νέα σύνθεση, καθώς εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αναλαμβάνει ο Μαθίας Μόρς στην θέση του κ. Σερβάζ Ντερουζ.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα επικεντρώσει την προσοχή του στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, στις μεταρρυθμίσεις, στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και στην χρηματοδότηση των τραπεζών. Θα συντάξει δε αναλυτική έκθεση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους θα εμπεριέχει εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, στοιχεία για τις κρατικές εγγυήσεις που θεωρούνται επισφαλείς και ενδέχεται να καταπέσουν, αλλά και με δεδομένα για την εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων. Στη μελέτη θα γίνεται αναφορά και στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην εξυπηρέτηση του χρέους.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook