Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκδίκαση της υπόθεσης ενός γυναικολόγου, ο οποίος φωτογράφιζε με κρυφή κάμερα τις ασθενείς του.

Ο 58χρονος γιατρός με τις αρρωστημένες ορέξεις, καταδικάστηκε από το κρατικό δικαστήριο του Παλατινάτου της Ρηνανίας σε ποινή κάθειρξης 3,5 ετών, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν περισσότερες από 1.400 κατηγορίες για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν από 35.000 φωτογραφίες των ασθενών του. Μάλιστα, κατηγορήθηκε για τη διεξαγωγή κολπικών εξετάσεων για τη δική του σεξουαλική διέγερση και όχι για ιατρικούς λόγους.

Οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη υπόθεση- η πρώτη του είδους της στη Γερμανία- πίεσαν αρχικά για τετραετή ποινή. Ωστόσο, έπειτα από απόφαση του δικαστεί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών.

Η αποκάλυψη που έχει προκαλέσει σάλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η βοηθός του αντιλήφθηκε τις περίεργες κινήσεις του.

Η γυναίκα είχε παρατηρήσει πως ο γιατρός άνοιγε και έκλεινε ένα συρτάρι κάθε φορά που έμπαινε για εξέταση μία ασθενής. Πρόκειται για ένα συρτάρι το οποίο ήταν συνήθως άδειο, μέχρι την ημέρα που ένας από τους βοηθούς του γιατρού διαπίστωσε ότι είναι αποθηκευμένη στο χώρο μία ψηφιακή κάμερα.

«Αυτό μας συγκλόνισε πραγματικά» είπε μία από τους βοηθούς στο δικαστήριο.

Η βοηθός βρήκε μια φωτογραφία στην κάμερα μιας ασθενούς σε θέση εξέτασης στη γυναικολογική καρέκλα. Αυτό την ώθησε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν 36.146 φωτογραφίες, καθώς και 62 βίντεο, ανέφερε η εφημερίδα Welt.

«Ντρέπομαι» δήλωσε ο 58χρονος γιατρός στο δικαστήριο. Μίλησε επίσης για μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, καθώς δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τις πράξεις του των τελευταίων τριών ετών.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook