Κλιμάκιο στελεχών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) βρίσκεται από σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα για την κατάρτιση έκθεσης του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία.
 

Τα στελέχη του ΟΟΣΑ θα εξετάσουν αναλυτικά τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2010, τη πρόοδο εφαρμογής του Προϋπολογισμού 2011, την εξέλιξη των δαπανών και των εσόδων, αλλά και θέματα σχετικά με μεταρρυθμίσεις και τις στοχεύσεις του Μνημονίου.

Οι αξιωματούχοι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως αναμένεται να αναζητήσουν του λόγους που τόσο το 2010, όσο και το 2011 τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα προβλεπόμενα, το εάν έχουν προωθηθεί όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τον έλεγχο των φορέων της γενικής κυβέρνησης και το εάν η κυβέρνηση προβλέπεται να υιοθετήσει κάποιον δημοσιονομικό κανόνα για να διασφαλίσει την βιωσιμότητα του χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να έχουν σειρά συναντήσεων με υπουργούς, υπηρεσιακά στελέχη υπουργείων, διοικήσεις τραπεζών και οργανισμών, αλλά και στελέχη ανεξάρτητων αρχών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook