Μεγάλη αποδοχή είχε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που προσκάλεσε για τρίτη συνεχόμενη φορά το τελευταίο πεντάμηνο κλιμάκιο εξειδικευμένων νοσηλευτριών υγείας του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 
Κατά την 6ήμερη παραμονή του εθελοντικού νοσηλευτικού κλιμακίου, εξετάστηκαν 86 άτομα κυρίως τρίτης ηλικίας.
Η κοινωνική παρέμβαση συντονίστηκε από την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Συνολικά μέχρι σήμερα εθελοντές ιατροί και εξειδικευμένοι νοσηλευτές από τον «Ερυθρό Σταυρό» έχουν εξετάσει περισσότερα από 800 άτομα με την αρωγή των δήμων.
Όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη «η κοινωνική ευαισθησία-αλληλεγγύη είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Βεβαίως δεν μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε τις κρατικές υγειονομικές δομές αλλά πιστεύουμε όμως ότι με τη βοήθεια των εθελοντών και των κοινωνικών φορέων, μπορούμε ν’ ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη». 
Τα περιστατικά που εξετάστηκαν παρακολουθούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 
Επιπλέον οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκτίμησαν και αξιολόγησαν τα περιστατικά ενώ συνέστησαν παραπέρα ιατρική φροντίδα σε ορισμένα από αυτά. Παράλληλα έκαναν Συμβουλευτική Νοσηλευτική στο Οικογενειακό Περιβάλλον ή στους ανθρώπους που φρόντιζαν τα περιστατικά και επέδειξαν νοσηλευτικές δεξιότητες στο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι». 
Οι εθελοντές επισκέφτηκαν Δήμους από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα τους δήμους Μινώα Πεδιάδος, Γόρτυνας, Αμαρίου, Αρχανών Αστερουσίων, τα χωριά, Αρκαλοχώρι, Αυλή, Κασσάνοι, Καραβάδο, Παναγιά, Σχοινιάς, Φιλίπποι, Δεμάτι, Φαβριανά, Κάτω Καστελλιανά, Άνω Καστελλιανά, Αμουργέλες, Πανόραμα, Μαχαιρά, Πάρτιρα, Ίνι, Δραπέτι, Αποίνι Παναγιά, Λούρες, Στάβιες, Διονύσι, Ασήμι, Βαγιωνιά, Λούκια, Γκαγκάλες, Πετροχώρι, Αποδούλου, Πλάτανος, Λοχριά, Καλογέρου , Πατσός, Βισταγή, Βολιώνες, Τεφέλι, Πρωτώρια. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook