Μέχρι θανάτου ποδοπατήθηκαν οκτώ πληγέντες από τον Χαϊγιάν ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να λεηλατήσουν κρατική αποθήκη ρυζιού στις Φιλιππίνες, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν ένας τοίχος της αποθήκης κατέρρευσε χθες Τρίτη στην πόλη Αλανγκάλαν της επαρχίας Λέιτε, δήλωσε ο Ρεξ Εστοπέρεζ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Τροφίμων.

«Είναι πολύ ατυχές. Απευθύνουμε έκκληση σε εκείνους που έκλεψαν τις προμήθειες (ρυζιού) να τις μοιραστούν με τους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη και όχι να τις πουλήσουν», είπε ο ίδιος τηλεφωνικώς.

Ο ίδιος είπε ότι από την αποθήκη εκλάπησαν 33.000 σακιά με λευκό ρύζι και 96.000 με ακατέργαστο (καστανό) ρύζι. Το κάθε σακί περιείχε 50 κιλά ρυζιού και το κόστος της απώλειας υπολογίζεται σε σχεδόν 22 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακουίνο δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που εκτίμησαν τοπικοί αξιωματούχοι και συγκεκριμένα αναμένεται να φθάσει τις 2.000 με 2.500 κι όχι 10.000 όπως δήλωναν οι τοπικές αρχές.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 1.833 νεκρούς, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, αλλά δεν έχει γίνει καταμέτρηση σε πολλές πόλεις ακόμη.

Τουλάχιστον 2.623 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πέρασμα του τυφώνα από τις Φιλιππίνες την Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook