Παρά τις αντιδράσεις, για την συγχώνευση όλων των στρατολογικών γραφείων της Κρήτης σε ένα, με έδρα στο Ηράκλειο, θέμα το οποίο είχε παρουσιάσει το Flashnews.gr απο τις 15/3, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, εμμένει στην συγκεκριμένει απόφαση, όπως προκύπτει απο  έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ θα προχωρήσει εντός του έτους 2011 στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών, σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

 Το Ηράκλειο θα είναι η έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Κρήτης που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των Στρατολογικών Γραφείων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου, όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος,.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων θα συγχωνευθεί με τα Στρατολογικά Γραφεία Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου και θα δημιουργηθεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

Οι νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα \”Καλλικράτης\”, με μοναδική εξαίρεση την Ξάνθη, η οποία προκρίθηκε έναντι της Κομοτηνής λόγω της έδρας του Δ΄ Σώματος Στρατού και του νεόδμητου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Στρατολογικό Γραφείο Ξάνθης, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά, πάντως, με τις μεταθέσεις στελεχών που υπηρετούν στα υπό συγχώνευση Στρατολογικά Γραφεία, ο κ. Βενιζέλος, διαβεβαιώνει τον συνάδελφό του, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι \”θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες, οι δηλώσεις φρουρών προτίμησης και τα λοιπά προβλεπόμενα κριτήρια μεταθέσεων\”.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρινίζει, επίσης, ότι η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Βέβαια ο κ.Βενιζέλος δεν αναφέρεται καθόλου στο γεγονός ότι εκτός των απλών υποθέσεων που μπορούν να διεκπεραιωθούν και μέσω των ΚΕΠ, όπως έχει αναφέρει το Flashnews.gr, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που αφορούν σε εξιδεικευμένα νομικά ζητήματα, κάτι για το οποίο άλλωστε είχε κριθεί αναγκαία και η υπηρεσία στο στρατολογικό γραφείο Χανίων στρατιωτικών-νομικών.

Άλλωστε για τον ίδιο λόγο και ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Σήφης Βαλυράκης, στην ερώτησή του επισήμαινε ότι το Στρατολογικό Γραφείο Χανίων δεν ασχολείται μόνο με τη διεκπεραίωση εγγράφων αλλά κυρίως με εξειδικευμένα νομικά και διαδικαστικά προβλήματα, η επίλυση των οποίων τις περισσότερες φορές απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη τουλάχιστον δύο φορές.

Με την απόφαση αυτή του υπ.Εθνικής Άμυνας υποχρεώνονται πλέον όλοι αυτοί οι πολίτες να ταξιδεύουν στο Ηράκλειο, για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook