Περιμένουμε το ταξίδι μετρώντας μέρες και ώρες για την αναχώρηση... 

Κι όταν φτάσει εκείνη η ώρα, ο συνταξιδιώτης μας, ο σύντροφός μας στο ταξίδι, είναι «προβληματικός»! 

Κι επειδή όλοι τα έχουμε περάσει δείτε ποιοι είναι οι εννιά χειρότεροι τύποι συνταξιδιώτη και πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε (τουλάχιστον κάποιους από αυτούς):

Ο Αργοπορημένος

Συνήθως είναι και αγενέστατος, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αν η περίσταση είναι τέτοια που θα πρέπει να τον περιμένετε για να προλάβετε το τρένο, το πλοίο, το αεροπλάνο. Μία είναι λύση: δώστε του εντελώς διαφορετική ώρα συνάντησης, με υπολογισμένη και την καθυστέρηση!

Αυτός που μιλάει υπερβολικά πολύ

Η σιωπή είναι χρυσός... δυστυχώς όχι για όλους! Δεν είπαμε να μην ανταλλάξετε κουβέντα με τον διπλανό σας, αλλά όταν θελήσετε να διαβάσετε το βιβλίο σας, να ακούσετε την μουσική σας, ακόμα και να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, "αυτός που μιλάει υπερβολικά πολύ" θα είναι εκεί για να σας ενοχλήσει! Φροντίστε να το ξεκαθαρίσετε από την αρχή, να εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε...

Ο Εγωιστής

Δεν έχει σημασία πού προτιμάτε να φάτε, ποιο αξιοθέατο θέλετε να δείτε και ποιο όχι, πόσα διαφορετικά πράγματα θα σκεφτείτε και θα προτείνετε, ο εγωιστής συνταξιδιώτης θα κάνει αυτό που θέλει εκείνος. Το κακό είναι πως θα το κάνετε κι εσείς.

Ο Τεμπέλης

Ναι, οι διακοπές είναι για χαλάρωση και ξάπλα, αλλά αν ήταν να μείνουμε στο κρεβάτι, καθόμασταν και σπίτι μας!

Ο Υπερβολικά Δραστήριος

Πώς το είπαμε ακριβώς παραπάνω; Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: Ναι, να δούμε το καινούριο μέρος που επισκεπτόμαστε όσο καλύτερα γίνεται, αλλά μην φτάσουμε και στο σημείο να χρειαζόμαστε διακοπές για να ξεκουραστούμε από τις διακοπές!

Αυτός που φέρνει πολλές αποσκευές

Φεύγετε για σαββατοκύριακο κι ο άλλος (συνήθως η άλλη, για να μιλάμε ειλικρινά) φέρνει μαζί του τρεις βαλίτσες! Εκτός αν ταξιδεύετε στην έρημο ή προορισμός σας είναι η κορυφή ενός βουνού χωρίς πολιτισμό τριγύρω, εξηγείστε του πως οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε, θα το βρείτε εκεί.

Ο Φωτογράφος

Πόσο ενοχλητικό είναι να σταματάτε σε κάθε βήμα για να φωτογραφίζει ένα τέταρτο ένα απλό κτήριο;;; Και ειδικά αν σας ζητάει να ποζάρετε και να χαμογελάτε;!!!

Αυτός που προγραμματίζει τα πάντα

Δεν είπαμε να μην υπάρχει ένα σχέδιο για το ταξίδι και μια εικόνα του τι θα δείτε και πού θα μείνετε, αλλά ως εκεί. Τα λεπτομερή σχέδια με προθεσμίες και περιορισμούς είναι για την δουλειά, όχι για την διασκέδαση.

Αυτός που σνομπάρει τα ταξίδια

«Ε δεν είναι και τόσο ωραίος ο Πύργος του Άιφελ», «Τι να μας πει και το Κολοσσαίο», «Αφού δεν είναι ο Κινγκ Κονγκ πια εκεί, γιατί να ανέβω στο Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ»...

Ε ναι η ερώτηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι σωστή: «Τότε τι ήρθες;»

protothema.gr