«Είμαστε σε μια κρίσιμη και διπλά δύσκολη στιγμή. Η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση για την πορεία της χώρας. Άρα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθεί αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε, μιλώντας στον Real FM: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει μια πολιτική πρωτοβουλία, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μια συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην μπορεί ο κάθε βουλευτής να απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Καλό είναι να έχουμε πλειοψηφίες μεγαλύτερες».

«Θα είναι ανεπίτρεπτο αν όλη αυτή η προσπάθεια μας οδηγήσει στο να βουλιάξουμε στο λιμάνι. Είναι η ώρα ο κάθε ένας από μας, να δώσουμε τα πάντα για να την σώσουμε», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη

«Η ΔΗΜΑΡ έχει αποδείξει ότι σε δύσκολες στιγμές ότι είναι διατεθειμένη να σηκώσει ένα πολιτικό κόστος. Αν θέλεις βρίσκεις πεδίο συνεννόησης. Εμείς θέλουμε».

«Προβληματική η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν είναι καλό για τη χώρα η Ελλάδα να εμφανίζεται το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Το πρόβλημα δεν είναι το χρηματοδοτικό. Το πρόβλημα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, της οποίες είτε είχαμε την τρόικα είτε όχι, έπρεπε να τις είχαμε ρυθμίσει.

«Πρέπει να υπάρξει μια κακή τράπεζα, να τα πάρει αυτά τα δάνεια, η οποία εκ νέου θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους αυτούς, που θα μπορούσαν να μένουν στα σπίτια αυτά, έστω με τη μορφή του ενοικίου», προτείνει η κ. Μπακογιάννη σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς μιλούσαμε για το Ελ πάσο. Δεν είναι επίπεδο αυτό. Εγώ δεν ήμουν μαθημένη σε ένα τέτοιο επίπεδο βουλής. Η κοινωνία περιμένει από μας να σοβαρευτούμε», σχολίασε ακόμα η κ Μπακογιάννη με αφορμή τη συζήτηση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουλή.

newpost.gr