Ο καπετάνιος του Costa Concordia Φρανσέσκο Σκετίνο δεν έπεσε μέσα σε μία σωστική λέμβο όταν το κρουαζιερόπλοιο χτύπησε στα βράχια στο νησί Τζίλιο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μέλους το πληρώματος του πλοίου, ο Σκετίνο πήδηξε στη βάρκα για να σωθεί.

Ο Σκετίνο δικάζεται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη πλοίου για τους 32 ανθρώπους που χάθηκαν όταν το πλοίο χτύπησε σε ύφαλο και έγειρε στις ιταλικές ακτές τον Ιανουάριο του 2012.

Ο Stefano Iannelli που βρισκόταν στη γέφυρα όταν το πλοίο χτύπησε στον ύφαλο κατέθεσε πως η αντίδραση του Σκετίνο ήταν «Τι έκανα;!»

Ο Iannelli κατέθεσε πως δεν είδε άλλους επιβάτες όταν εγκατέλειψαν το πλοίο, παρότι χίλιοι επιβάτες διασώθηκαν αργότερα από αυτό. Ο Σκετίνο είχε υποστηρίξει πως καθώς το πλοίο έγερνε έπεσε μέσα σε μία σωστική λέμβο, αλλά το πλήρωμά του, δια στόματος Iannelli, τον διαψεύδει.

Μετά τις χθεσινές καταθέσεις η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα με τις καταθέσεις επιβατών του κρουαζιερόπλοιου. Ο Σκετίνο αναμένεται να καταθέσει πριν το τέλος του χρόνου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook