Xθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Χανίων, με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και άλλων έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς και από χιονοπτώσεις και παγετούς».
Της σύσκεψης προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π., κ. Απόστολος Βουλγαράκης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δασαρχείου, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εταιρίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Εθελοντικές Ομάδες, εκπρόσωποι της Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων, όπως και εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Χανίων, της ΔΕΔΗΕ και άλλων φορέων.
Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις προληπτικές δράσεις που απαιτούνται για την αποφυγή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που είναι πιθανόν να προκύψουν από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και ο σχεδιασμός δράσεων για την αντιμετώπιση αυτών.
Τα θέματα προληπτικού χαρακτήρα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής: η συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων και η επέκτασή τους όπου αυτό απαιτείται, οι καθαρισμοί ρεμάτων και υποδομών, οι καθαρισμοί των δικτύων υδροσυλλογής των ομβρίων, η προστασία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, η συντήρηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΗΕ κλπ. 
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής των πολιτών στο έργο αυτό, και συγκεκριμένα στην εθελοντική τους συνεισφορά σε περιπτώσεις όπου οι ίδιοι γνωρίζουν και διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα στην δική τους περιοχή και υπάρχει ανάγκη άμεσης αποκατάστασης (π.χ. καθαρισμός κάποιου φρεατίου στο οποίο έχουν εναποτεθεί διάφορα υλικά και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων). 
Επίσης, συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των έκτακτων καταστάσεων, όποτε και εφόσον προκύπτουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook