Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με αντικείμενο την επίσημη παρουσίαση της 1ης Έκθεσης αποκλειστικά για την Ελλάδα, τον Τουρισμό τον Πολιτισμό και τη Γαστρονομία, – \”Grekland Panorama\”, που θα διοργανωθεί 14-15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 στην Στοκχόλμη, στη Σουηδία.

Στόχος της παρουσίασης σε στελέχη και φορείς του τουριστικού και παραγωγικού κλάδου ήταν η ανάλυση των ευκαιριών εξωστρέφειας και της δυναμικής που μπορεί να αξιοποιήσει και η Κρήτη , στην πρώτη αυτή και μοναδική έκθεση για την Ελλάδα στο κέντρο της Σκανδιναβίας .

Στο πάνελ, εκτός του κεντρικού ομιλητή, κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη, της “North Events”, που παρουσίασε στοιχεία για την διοργάνωση της έκθεσης, χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα. Θεανώ Βρέντζου, μιας και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την διοργάνωση συμμετέχοντας με περίπτερο ως εκθέτης , ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, με την ιδιότητα του ως Επίτημος Πρόξενος των Σκανδιναυικών χωρών στο Ηράκλειο αλλά και ως αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης -Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου- και ο κ. Αριστείδης Στρατάκης -Δ/ντης ΕΟΤ ΠΥΤ Κρήτης.

Η έκθεση \”Grekland Panorama\” τελεί Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Μεγάλοι Χορηγοί και Εκθέτες είναι οι TUI FRITIDSRESOR, APOLLO KUONI, AIRTOURS, VING, TEMA RESOR, SAS – Scandinavian Airlines, & FONTANA.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και μια επικοδομητική συζήτηση των παρευβρισκομένων κυρίως γύρω απο θέματα νέων τουριστικών αγορών, της ταυτότητας του Κρητικού τουριστικού προιόντος και των μεγάλων υποδομών σε έργα για την υποδοχή και φιλοξενία του αυξανόμενου τουριστικού κύματος εν όψη 2014.

Η Κρήτη μετά και τις επιτυχημένες παρουσιάσεις της έκθεσης “Grekland Panorama” προχθές, στο ξενοδοχείο AVRA CITY, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον και χθές στο Ρέθυμνο , στα Γραφεία του Συλλόγου Ξενοδοχείων Ρεθύμνης, συμμετέχει ενεργά και ανανεώνει το ραντεβού της στις 14-15 και 16 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη.

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση : http://www.panoramagreece.com/downloads/catalogue.pdf και στην εταιρία “North Events”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook