Παρά το γεγονός πως έχουν περάσει μόλις δυο χρόνια από την ίδρυσή του, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας, συνεχίζει με αμείωτούς ρυθμούς τις δράσεις και τα προγράμματα που αναπτύσσει.

 Επόμενος σταθμός είναι η διοργάνωση ενός επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ενημέρωση και Βιωματική Συμμετοχή των Διευθυντών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο απευθύνεται σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς.

 Το εν λόγο σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 5 Μαΐου 2011 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ρούβα, που βρίσκονται στη Γέργερη και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όμως οι δραστηριότητες που υπάρχουν στην ατζέντα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εδρεύει στο Δήμο Γόρτυνας, δεν σταματούν εκεί. Έτσι το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου θα διεξαχθεί ένα ακόμη επιμορφωτικό σεμινάριο, βιωματικού χαρακτήρα αυτή τη φορά, το οποίο θα απευθύνεται επίσης σε εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί στο, μοναδικής φυσικής ομορφιάς, δάσος του Ρούβα.

 Τέλος ο κύκλος των φετινών δραστηριοτήτων θα κλείσει με την υλοποίηση του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Ενηλίκων που θα απευθύνεται στους ενήλικες πολίτες της τοπικής κοινωνίας και θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία.                                         

Ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Ρούβα, Νίκος Καρατάσιος, μιλώντας για το ρόλο που διαδραματίζει το ΚΠΕ Ρούβα, επισήμανε πως ουσιαστικά αποτελεί μια “γέφυρα” μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

 “Ο θεσμός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα ΚΠΕ λειτουργεί αναμφισβήτητα σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες Παιδαγωγικές αντιλήψεις και θεωρίες. Στηρίζεται στην ομαδοσυνεργατική διαδικασία και στη βιωματική μάθηση.

Είναι μια μορφή σύγχρονου σχολείου που ξεφεύγει από την τυπική, δασκαλοκεντρική διδασκαλία της τάξης.

Φέρνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους πολίτες που εκπαιδεύει, σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον, ευαισθητοποιεί και θέτει σύνθετους προβληματισμούς στα άτομα, διαμορφώνει στάσεις και αξίες φιλοπεριβαλλοντικές και στοχεύει πάντα στην ανάπτυξη κριτικής στάσης απέναντι σε αποφάσεις και πολιτικές, έτσι ώστε να δημιουργεί  ενεργούς πολίτες, ικανούς να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην ανάπτυξη των ανώτερων Νοητικών λειτουργιών.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατάσιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook