Στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου απο την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, ο Έλληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων το Εθνικό Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος και την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – Τμήμα Χανίων διοργανώνουν ένα Μουσικό ταξίδι στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση \”η ιστορία συναντά την τέχνη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ώρα 20.00. 
Στην επέτειο των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα αξίζει να κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.
 Σύνθετες της μουσικής πανδαισίας αυτής που εμπνεύστηκαν από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη είναι ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Καλομοίρης, ο Peter Gabriel και ο Παύλος Μπαϊλάκης. 
Θα μας ταξιδέψει το Μουσικό Σύνολο Μανουσος Μπαϊλακης που αποτελείται από την Δέσποινα Δρακάκη στην φωνη, τον Νίκο Περάκη στο πιάνο, τον Δημήτρη Τσούρτο στο κοντραμπάσο, τον Νίκο Πλανά στην κιθάρα,τον Βασίλη Παυλίδη στο μαντολίνο-μπουζούκι και τον Αλεξέι Κιριτσένκο στα κρούστα.
Την Μουσική Επιμέλεια , την Ενορχήστρωση και την Διεύθυνση Ορχήστρας έχει αναλάβει ο Παύλος Μπαϊλάκης και την Aφήγηση ο Μιχάλης Αεράκης , Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook