Μια αμερικανή χορεύτρια αποχώρησε από το θέατρο Μπολσόι τη διεύθυνση του οποίου κατηγορεί ότι της ζήτησε 10.000 δολάρια για να γίνει από μέλος του μπαλέτου, σολίστα.

Η Τζόι Γούμακ, η πρώτη Αμερικανίδα που σπούδασε στην Ακαδημία χορού του Μπολσόι, έγινε μέλος του μπαλέτου του θεάτρου το 2012.

«Μου έλεγαν: Τζόι δεν έχεις χορηγό, πρέπει να βρεις έναν. Στο δικό μας θέατρο δε γίνεται διαφορετικά», τονίζει η αμερικανίδα χορεύτρια σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Η Γούμακ αναφέρει ότι είχε μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπολσόι Σεργκέι Φιλίν, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του τον Σεπτέμβριο μετά την επίθεση με οξύ που δέχθηκε τον Ιανουάριο, για τού ζητήσει ένα ρόλο.

«Λίγο μετά τη συνάντηση αυτή, πληροφορήθηκα ότι έπρεπε να πληρώσω 10.000 δολάρια για να πάρω ρόλο σολίστα σε μια παράσταση», πρόσθεσε.

«Είναι ένα πρόσωπο που σέβομαι πολύ το οποίο μού μίλησε για το συγκεκριμένο ποσό», τόνισε η αμερικανίδα χορεύτρια, η οποία δε θέλησε να κατονομάσει το πρόσωπο αυτό.

Η χορεύτρια, η οποία στη συνέχεια έκλεισε συμβόλαιο με το μπαλέτο του Κρεμλίνου, ένα λιγότερο φημισμένο μοσχοβίτικο μπαλέτο, τόνισε ότι δε σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή.

«Θέλω το ξεχάσω όλο αυτό σαν έναν εφιάλτη», τόνισε.

Η αποκάλυψη της αμερικανίδας χορεύτριας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σκανδάλων στους κόλπους του φημισμένου ρωσικού θεάτρου μετά την επίθεση εναντίον του Φιλίν.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook