«Η προστασία, η διατήρηση και η ανάδειξη του φυσικού – δομημένου και πολιτιστικού περιβάλλοντος του νέου «καλλικρατικού» Δήμου Χανίων περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων», όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ παράρτ. Δυτ. Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, με θέμα: «Η Συμβολή της Αρχιτεκτονικής στην Αναπτυξιακή Προσπάθεια του Δήμου Χανίων», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης η δημοτική αρχή προγραμματίζει την προώθηση παρεμβάσεων και έργων, που θα αναδεικνύουν και θα προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς επίσης θα κατοχυρώνουν την πολιτιστική, πολιτισμική και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του Δήμου Χανίων στο πέρασμα των αιώνων μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σκουλάκη εντάσσεται η ένταξη του Παλαιού Τελωνείου στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία στο χώρο αυτό ενός σύγχρονου Κέντρου Πολλαπλών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, η προσπάθεια για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς, η περαιτέρω αναβάθμιση και προστασία της μεσαιωνικής πόλης των Χανίων, η συντονισμένη προσπάθεια για τη διεκδίκηση ένταξης της παλιάς πόλης των Χανίων ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ο σχεδιασμός για την προστασία του παραδοσιακού αρχιτεκτονικού συνόλου της Χαλέπας, η ενοποίηση πρασίνου και ελεύθερων χώρων, κ.α.

«Σε αυτή μας την προσπάθεια θεωρούμε, τόσο το Τεχνικό Επιμελητήριο όσο και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ως χρήσιμους συμβούλους και υποστηρικτές, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αυτό που όλοι θέλουμε και προσδοκούμε», κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook