Απέδωσαν τελικά οι προσπάθειες τόσο των φορέων, της κοινωνίας της Ιεράπετρας, του νέου διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Γιώργου Ματαλλιωτάκη όσο και του επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της πόλης, καθώς το υπουργείο Υγείας, δρομολογεί λύσεις για τα προβλήματα του νοσοκομείου και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Με απόφαση του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το νοσοκομείο της Ιεράπετρας περιλαμβάνεται ανάμεσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό στα πλαίσια πρόσληψης επικουρικών γιατρών σε νοσοκομεία της χώρας.

Με βάση τους καταλόγους της προκήρυξης, που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας προβλέπεται η πρόσληψη ενός παθολόγου και ενός χειρουργού.

Η πρόσληψη των δύο επικουρικών γιατρών σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση διορισμού μόνιμου παθολόγου, έρχονται να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα των εφημεριών του νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του νοσοκομείου της νότιας πλευράς της Κρήτης με ιατρικό προσωπικό ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής.