Υλικά

• 400 γρ. ζάχαρη
• 2 γρ. αλάτι
• 100 γρ. ζεστό νερό
• 100 γρ. κρύο νερό
• 2 κ. σούπας ζελατίνη (σε σκόνη)
• 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
• 200 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα χοντροκομμένα & καβουρντισμένα
• 2 κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
• Ζάχαρη άχνη (για το τύλιγμα)

Εκτελέση

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Σε μικρό μπώλ ανακατεύουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό και αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί με διαστάσεις 18Χ24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Αφήνουμε στο στο ψυγείο 6 ώρες να στερεοποιηθεί. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άφθονη ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κύβους 3 εκατοστών περίπου. Τυλίγουμε τα λουκούμια σε ζάχαρη άχνη και τα διατηρούμε σε κουτί για να μην στεγνώσουν.